УКР РУС

Шахтар – Олександрія. Анонс

17 листопада 2017 Читать на русском

16 тур УПЛ. 19:00. Харків, ОСК "Металіст". Телетрансляція – канал "Футбол 1". Головний арбітр – Олександр Балакін.

Шахтар продовжує комфортно лідирувати в чемпіонаті – 7-очкова перевага над Динамо зберігається. Незважаючи на це, Паулу Фонсека сьогодні не планує берегти своїх футболістів перед виїздом на ключовий поєдинок з Наполі в Лізі чемпіонів. За словами португальського коуча, проти Олександрії вийдуть усі найсильніші, хто буде в належній формі.

Статистика протистояння – 18 матчів: 16 перемог Шахтаря та 2 нічиї

Ракицький залікував травму коліна та вийде в основному складі "гірників", у воротах очікується поява Пятова, який повернувся в загальну групу після проблем зі спиною. А от участь Тайсона під питанням – бразилець нещодавно прибув з розташування національної збірної. Втім, якщо капітан все ж полетів з командою в Харків, то Коваленка, який пізно повернувся з молодіжки, на матч не взяли.

Ордець: Проти Олександрії буде важкий поєдинок, тим паче що ми після збірної

Олександрія поступово втрачає будь-які шанси зачепитися за верхню шістку. В активі "містян" одна перемога в 15 турах, а від останнього місця їх відділяє лише один заліковий бал. Розмови про відставку Володимира Шарана тривають вже не перший місяць, однак керівництво поки що довіряє 46-річному спеціалісту. Щоправда, стілець під ним розхитується дедалі сильніше – вже говорять про потенційну заміну.

Попередній матч
12.08.2017. 5-й тур чемпіонату України-2017/2018
Олександрія – Шахтар – 1:2
Голи: Банада, 38, – Фред, 41, Феррейра, 60

У минулому турі "жовто-чорні" дуже старалися обіграти Чорноморець, але в підсумку розписали з прямим конкурентом у боротьбі за виживання нульову нічию. Можна зробити невеличку поправку на відсутність трьох гравців – Пономар, Чеботаєв і Запорожан відбували дискваліфікацію. Сьогодні головний тренер зможе розраховувати на це тріо, проте мусить обійтися без Банади (в пасиві 4 жовті картки).

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.

Олександрія: Паньків – Пашаєв, Гітченко, Бондаренко, Бацула – Довгий, Запорожан – Старенький, Грицук, Пономар – Сітало.