УКР РУС

"Шахтар" - "Олександрія". 1 тур УПЛ. Анонс

19 липня 2015 Читать на русском

Чемпіонат України сезону 2015/16 років добрався до Львова.

19 липня, 17:00. Львів, стадіон "Арена Львів". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", онлайн трансляція матчу на сайті "Футбол 24".

Арбітр: Іван Бондар

"Олександрія", яка повернулася в УПЛ після трирічної перерви, складе іспит у поєдинку із віце-чемпіоном України - донецьким "Шахтарем".

Нагадаємо, що "гірники" провели продуктивний збір в Австрії та встигли виграти перший трофей у сезоні у матчі за Суперкубок України. Донеччани підходять до сьогоднішнього матчу в оптимальній формі та із перспективою підготовки до кваліфікаційного поєдинку Ліги чемпіонів із "Фенербахче".

Приємно, що у команд немає серйозних кадрових проблем. Навпаки, у складі "гірників" після продажу кількох гравців з'явилося суперництво за місце на полі. Цікаво, коли ми побачимо у грі Едуардо, який не так давно підписав контракт з командою. Також хотілося б поспостерігати за Феррейрою, який може скласти хорошу конкуренцію бразильському хорвату та Гладкому в атаці. Зазначимо, що у цьому поєдинку через травми донеччанам не зможуть допомогти Нем та Кривцов, під питанням участь Тараса Степаненка.

У складі олександрійців також все гаразд. Команда Шарана зробила ставку на своїх виконавців та не запрошувала у команду зіркових новачків. Підсилення влітку були, але це швидше для того, щоб освіжити кров та оновити команду перед відповідальним сезоном.

Чи варто олександрійцям розраховувати на перемогу у сьогоднішньому матчі? Мабуть, ні. Але достойно зіграти перший матч після повернення у Прем'єр-лігу вони зобов'язані.

Такої думки й капітан команди Андрій Запорожан: "Немає різниці - "Шахтар", "Динамо". Все одно доведеться грати проти всіх. Ми - ФК "Олександрія". Наше завдання вийти і дати бій".

Цікава статистика

- Суперники зустрічалися 6 разів. В усіх поєдинках перемогу святкували "гірники".

- Всього у ворота "Олександрії" донеччани забили 16 голів, натомість пропустили лише 4 .

- Найрезультативніша перемога "Шахтаря" завершилася із рахунком 5:0.

- У матчах за участю цих команд було зафіксовано чотири вилучення: по два на кожний клуб.

- Капітан "Шахтаря" Даріо Срна може зіграти 290-ий матч у чемпіонатах України.

- Останній матч між цими командами у чемпіонаті відбувся 10 травня 2012 року.

Орієнтовні склади команд:

"Шахтар": П'ятов - Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі - Фред, Коваленко - Тейшейра, Дентінью, Тайсон - Гладкий

"Олександрія": Новак - Микицей, Басов, Шендрик, Сухоцький - Запорожан, Банада - Старенький, Морозенко, Чорній - Пономар.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Юрій Шутка, Футбол 24