УКР РУС

"Шахтар" – найкращий клуб зі східної Європи, – екс-тренер "Динамо"

15 серпня 2016 Читать на русском

Колишній головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін поділився враженнями від перших результатів у чемпіонаті Росії.

"Поки що рано робити якісь висновки – пройшло всього два тури. Але на сьогодні вже можна виділити певні спостереження. Візьмемо "Зеніт". Луческу напевно буде намагатися поставити гру, яка була у нього в "Шахтарі", – мабуть, найкращого клубу зі східної Європи за останні роки: швидкий перевід м'яча в центр, звідти – на фланг. Чому пітерці не забили за два тури жодного гола? Та тому, що у команди з Донецька футболісти були індивідуально сильніші, ніж у "Зеніта". Всі провідні гравці "Шахтаря" сьогодні грають в топ-чемпіонатах – Вілліан, Дуглас Коста, Фернандінью. У сьогоднішнього "Зеніта" таких гравців просто немає.

Був Халк, який за рахунок індивідуальної майстерності міг вирішити результат будь-якого матчу, але він пішов. Безумовно, позначається і негативний психологічний стан, і в цілому зіжмакана підготовка російських збірників після чемпіонату Європи. Те ж стосується і ЦСКА. Крім цього, склад ЦСКА зазнав непоправної втрати – пішов Муса. Прийшов на його місце Траоре – футболіст іншого формату. Як цей футболіст проявить себе – покаже час.

Мені незрозуміла перебудова в "Рубіні" – прийшли новий тренер і ціла група легіонерів. Я вважаю, якщо ти запрошуєш іноземного фахівця і гравців, то ці люди повинні бути на голову вище за наших хлопців. А чого добився Грасія? Середній тренер з середньої команди. Те ж саме можу сказати і про нових футболістів – прийшли середняки, які займають місця російських хлопців. Того ж Портнягіна, наприклад.

Про "Спартак" поки не можу нічого сказати. У команді чергова зміна тренера, що з цього вийде – побачимо", – розповів Сьомін.

Чемпіонат Росії складніший, ніж в Україні, – Джуліано

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях