УКР РУС

Шахтар – Наполі. 4 головні підсумки матчу Ліги чемпіонів

14 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Футбол 24 підбиває підсумки матчу Ліги чемпіонів Шахтар – Наполі.

1. Шахтар зупинив італійську машину, що забивала не менше 2 голів

Наполі виграв в цьому сезоні 5 матчів з 5-ти. І Наполі у Харкові програв та вперше в сезоні забив менше 2 голів – після 3 турів Серії А (по три голи щоматчу) та 2 матчів кваліфікації ЛЧ з Ніццою (по 2 голи).

Якби не незрозуміле порушення правил від Тараса Степаненка, донеччани взагалі б могли зіграти на нуль з однією з найсильніших команд Італії.

Шахтар – Наполі – 2:1 – Відео голів і огляд матчу

2. Фонсека переграв Саррі

Чимало вболівальників очікували від Наполі щонайменше нічиєї, а можливо, і перемоги. Неаполітанський клуб дуже потужний при організації атак – про це говорять не тільки голи, але і інші показники. У Наполі на найвищому рівні культура пасу та контроль м’яча. За індексом передач (кількість передач на хвилину володіння м’ячем) за підрахунками Wyscout Наполі – лідер Серії А (16,4 передач на хвилину).

Проте це не зупинило Паулу Фонсеку від того, щоб грати в свою гру. Перший тайм Шахтар завершив з перевагою у володінні м’ячем – 52% на 48%.

За підсумками матчу Наполі свою норму майже виконав, але обов’язково треба робити знижку на рахунок матчу, який був на користь Шахтаря та не вимагав контролю м’яча після перерви. Та й все одно Наполі не дотягнув до свого середнього показника (55% володіння м’ячем в Серії А) – 53% на 47% на користь італійців за підсумками матчу.

Норму передач Наполі майже виконав – 593 передачі з Шахтарем при середньому показнику 598,18 за гру в Італії за підрахунком Wyscout. Але це середній показник – в найкращих матчах в сезоні цей показник доходив майже до 700 передач. Для порівняння, в останньому турі Серії А Наполі розбив Болонью з показником 692 паси.

3. Бенефіс Андрія Пятова

Андрій Пятов проводив ювілейний, 100-й матч в єврокубках. І цей ювілей він запам’ятає надовго. Блискуча гра голкіпера, без якої навряд чи ми зараз говорили б про геній Фонсеки.

Андрій був неймовірний і на лінії воріт, і при старті атак Шахтаря, майстерно допомагаючи захисникам починати атаки та виходити з-під пресингу Наполі.

Пятов на рівні з Тайсоном заслужив звання гравця матчу.

4. Наполі не вистачало Мертенса

Вихід Аркадіуша Міліка замість Дріса Мертенса можна було спрогнозувати, хоча б появою Міліка на прес-конференції. Саррі дав відпочити лідеру атаки Наполі та дав шанс польському форварду, який рік тому забив два голи Динамо на НСК Олімпійський.

Аркадіуш старався, але Мертенса не замінив. Міг врятувати Наполі, але пробив вище воріт з вбивчої позиції. А з виходом Мертенса стало зрозуміло, що Дріса гостям бракувало – бельгієць одразу почав тероризувати оборону Шахтаря.

Але це вже історія і проблеми Саррі та Наполі. Тренер поберіг лідера та поїхав з Харкова ні з чим.

Шахтар подарував Харкову та ОСК Металіст перемогу в дебютному матчі Ліги чемпіонів в цьому футбольному українському місті.