УКР РУС

Шахтар – Манчестер Сіті: анонс матчу Ліги чемпіонів

6 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 6-го туру Ліги чемпіонів Шахтар – Манчестер Сіті.

6 грудня, 21:45, Харків, ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Бенуа Бастьєн (Франція)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Шахтар перебуває на другому місці в групі F, а сьогодні спробує пробитися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Донеччани ще в минулому турі могли оформити путівку в плей-офф, але не зуміли не програти головному конкуренту Наполі. В заключному матчі групового етапу перед українською командою стоїть аналогічне завдання – набрати хоча б одне очко в поєдинку з Манчестер Сіті, щоб не залежати від результату паралельного матчу.

Наполі – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів

Самі "містяни" з максимальними показниками після 5 турів достроково гарантували собі не лише вихід у весняну частину Ліги чемпіонів, а й перше місце у квартеті. Відтак, результат харківської зустрічі – проста формальність для англійського колективу, яким, з турнірної точки зору, може керувати хіба що бажання зберегти ідеальну статистику за підсумками групового раунду.

Проглядаючи після жеребкування календар матчів нинішніх опонентів, експерти прогнозували подібну ситуацію та висловлювали сподівання, що Манчестер Сіті приїде до холодної України без належної мотивації, з думками про манкуніанське дербі та, можливо, без зірок першої величини. Однак Хосеп Гвардіола дещо розчарував прихильників Шахтаря, взявши в Україну майже всіх найсильніших.

Сьогодні гостям не допоможуть два топ-асистенти АПЛ (по 8 результативних передач): Де Брюйне заробив дискваліфікацію, а Давід Сілва в лазареті приєднався до Стоунза та Менді. Наставник "містян" запевнив, що його команда приїхала в Харків найсильнішим складом виключно за перемогою, однак це не виключає різноманітних експериментів від каталонця, наприклад, вихід у старті Адарабьойо чи Фодена. А от наш Олександр Зінченко шансу не отримає, оскільки не заявлений на Лігу чемпіонів.

Шахтар – Манчестер Сіті: прогноз на матч Ліги чемпіонів 2017/18

Паулу Фонсека, у свою чергу, зовсім не має потреби щось вигадувати зі складом. З травмами Кривцова і Малишева всі звиклися, те саме стосується відсторонення Срни. Стартова одинадцятка "гірників" традиційно прогнозована, є невеликі сумніви лише щодо двох позицій. Тайсон і Бутко пропускали останні матчі через проблеми зі здоров'ям, але обоє встигли відновитися до гри з Манчестер Сіті та прибули з командою до Харкова. Втім, навіть їхня заміна на випадок не найкращих кондицій відома: справа в обороні награвався Петряк, а капітана команди підміняє Коваленко.

Шахтар минулого тижня на внутрішній арені двічі обіграв Верес. Спершу в Кубку України розгромив резервний склад рівнян, а потім в чемпіонаті впорався з основою суперника. Що примітно, тренерський штаб донеччан у цих зустрічах не давав додаткового відпочинку лідерам команди, нікого не беріг на Лігу чемпіонів, адже втрачати очки в УПЛ дуже ризиковано. Лідерство лідерством, проте гандикап перед Динамо складає лише 4 пункти.

Для Манчестер Сіті в Англії все складається якнайкраще: 14 перемог у 15 турах, рекордний на цьому етапі відрив від другого місця (8 очок) та рекордна переможна серія в історії АПЛ. Їхній успіх у манчестерському дербі, яке відбудеться в неділю, змусить говорити про початок завершення чемпіонських перегонів, навіть з урахуванням космічної дистанції до кінця сезону.

Шахтар – Манчестер Сіті: Тіте відвідає матч

Хосеп Гвардіола воліє ігнорувати слова про те, що його колектив наразі є найсильнішим в Європі, однак "містяни" дійсно виглядають дуже переконливо. Востаннє вони втрачали очки ще влітку, а різниця м’ячів 46-10 в АПЛ і 13-3 в Лізі чемпіонів говорить сама за себе.

Домінування Пепа на Туманному Альбіоні, аналогічне його барселонському та баварському періодам, майже ніким не прогнозувалося. Однак він налагодив ідеальний механізм, на який Шахтар вже наткнувся в Манчестері. Все, здавалося, йшло непогано, поки на авансцену на вийшов Де Брюйне. Сила цього Сіті якраз у тому, що команда не залежить від єдиного плану на гру і здатна дотискати візаві, знаходячи його слабкі сторони.

Втім, три останні перемоги "блакитних" у чемпіонаті Англії були мінімальними (дві вольові, а ще одна вирвана на останній хвилині), що дає "гірникам" надію – протистояти цьому супернику можна. З огляду на те, що Шахтар влаштовує нічия, донеччани можуть почати занадто замикатися вже з перших хвилин. Цього потрібно уникнути, позаяк потім буде неймовірно складно переламати хід гри.

Як сказав Паулу Фонсека, зараз все залежить від його підопічних – потрібно просто добре зіграти та відібрати очки в Манчестер Сіті. При цьому ніхто не відмовиться від сюрпризу у виконанні Наполі: якщо "партенопеї" не обіграють Фейєнорд, Шахтар заочно вийде в плей-офф Ліги чемпіонів, а результат харківського поєдинку ні на що не впливатиме.

Слова

Паулу Фонсека, головний тренер Шахтаря:

Все в наших руках. Якщо добре зіграємо, то вирішимо свої завдання самотужки. Ми постараємося зробити все, щоб не залежати від Наполі. Звичайно, ми гратимемо в переможний футбол, однак з командою Гвардіоли це буде дуже непросто.

Хосеп Гвардіола, головний тренер Манчестер Сіті:

Ми приїхали за перемогою, постараємось виграти. Я вже підготував тактику та стратегію на матч. Він буде дуже-дуже важким, але ми готові до нього. Ми гратимемо за престиж, гратимемо з бажанням зберегти наш переможний менталітет.

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.

Манчестер Сіті: Едерсон – Вокер, Компані, Отаменді, Даніло – Фернандінью – Б. Сілва. Гюндоган, Туре, Сане – Агуеро.