УКР РУС

"Шахтар" – "Коньяспор": як господарі готують газон "Арени Львів"

22 листопада 2016 Читать на русском

Директор "Донбас Арени" Вадим Гунько розповів про підготовку "Арени Львів" до матчу "Шахтар" – "Коньяспор", який буде завершальною єврокубковою грою для Львова в 2016 році.

– В якому стані газон "Арени Львів", враховуючи чергування теплої і холодної погоди у Львові?

– В оптимальному для цієї пори року. Йдуть досить інтенсивні роботи по догляду за газоном. Порівнюючи з іншими стадіонами України, його стану можна поставити п'ятірку. Думаю, всі оцінять, що поле буде виглядати дуже красиво.

– Чи проводяться якісь додаткові заходи з газоном, враховуючи можливу мінусову температуру під час матчу?

– Безумовно. Проводяться особливі заходи щодо інтенсивного зрошення газону, підігріву, обробки за допомогою спеціального обладнання. Зрозуміло, що температура нижче нуля – завжди мінус, але це не є трагедією. Поле буде цілком придатним функціонально і готовим до матчу з "Коньяспором", незважаючи на погодні умови.

– Чи не позначилося на якості поля у Львові те, що фахівці були зайняті підготовкою стадіону в Харкові?

– Ні, тому що ми залучали працівників не тільки зі Львова, а й частково з Донецька. На "Арені Львів" залишалася достатня кількість фахівців, щоб продовжити догляд за газоном.

– Чи є у Паулу Фонсеки особливі вимоги до поля напередодні Ліги Європи, як, наприклад, перед зустріччю з "Динамо", коли була знижена висота трави?

– Безумовно, це завжди враховується. Ми знаємо побажання Паулу Фонсеки, обговорюємо це перед матчем. Але ніяких особливих вимог з його боку немає. Він просто хоче, щоб поле було максимально якісним, наскільки це можливо. Дійсно, важлива мінімальна висота трави, щоб газон був швидкісним. Зрозуміло, ми завжди враховуємо традиційні вимоги, наскільки це можливо при поточних обставинах і умовах проведення матчу в певну пору року.

Матч 5 туру Ліги Європи “Шахтар” – “Коньяспор” відбудеться 24 листопада на “Арені Львів”. Початок матчу о 20:00. Дізнайтеся інформацію про ціну квитків та де їх можна придбати.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу