УКР РУС

"Шахтар" – "Коньяспор". Ліга Європи. Анонс

24 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" анонсує матч 5-го туру групового раунду Ліги Європи, в якому зустрінуться команди групи H "Шахтар" і "Коньяспор".

"Шахтар" – "Коньяспор"

24 листопада, 20:00. Львів, "Арена Львів"

Головний арбітр: Кевін Кленсі (Шотландія)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Після двох вкрай результативних і, головне, переможних (5:0, 5:3) матчів проти "Гента" "Шахтар" забезпечив собі вихід в 1/16 Ліги Європи. Більше того, "гірники" вже точно посядуть перше місце в групі H. Таким чином, цілком ймовірна поява певної кількості футболістів, які рідко потрапляють в основу та не мають регулярної ігрової практики. Власне, про це перед грою розповів і головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека.

"Шахтар" на передматчевому тренуванні

"Гірники" перебувають у чудовій формі. Після фіаско від "Янг Бойз" у кваліфікації Ліги чемпіонів "Шахтар" лише двічі за 20 матчів не виграв (нічиї з "Олімпіком" і "Динамо" в чемпіонаті). Команда не програє вже 3,5 місяці, і це, якщо і не вражає, то викликає повагу. Це саме той випадок, коли результат говорить сам за себе.

Дентінью: Мотивація на Лігу Європи завжди залишається

Для "Коньяспора" ж гра проти чемпіона України має вирішальне значення. Команда має в активі лише одне очко (домашня нічия з "Брагою") після 4-х турів. У "Браги" – 5 очок, у "Гента" – 4. І в останньому турі турецький клуб буде приймати "Гент". У турнірній таблиці зараз уже не все залежить від "Коньяспора". Але для того, щоб зробити все від себе залежне для збереження шансів на вихід у плей-офф перед останнім туром, у грі з "Шахтарем" туркам потрібно набирати очки, і бажано – саме перемагати.

Марлос проти Хажіахметовіча у матчі в Коньї, в якому "Шахтар" переміг 1:0

Шанси на позитивний результат у команди Айкута Кджамана зростають, завжаючи на експериментальний склад "гірників", який, швидше за все, сьогодні з’явиться на полі. А допомагатиме їм в цьому серйозний вболівальницький десант з Туреччини: на матчі очікується близько тисячі фанатів гостей.

Хора: Робитимемо все можливе, щоб перемогти "Шахтар"

Слова

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря":

У нас були труднощі з цією командою, і в них чудова організація оборони. Я бачив, що команда додає з кожним матчем. Прекрасно розумію, що команда дуже сильна і небезпечна. Ми вийдемо на завтрашній матч тільки з думкою перемогти, але прекрасно розуміємо, що легкої гри не буде. Можливо, побачите гравців, які не так часто грають в турнірі, але стиль гри не зміниться.

Айкут Коджаман, головний тренер "Коньяспора":

"Шахтар" – одна з найбільш дисциплінованих команд, яка добре грає на всіх клаптиках поля. Хочу сказати, що матч може розвиватися по-різному, але ми маємо бажання перемогти. Як би там не було, ми будемо намагатися виграти завтрашній матч. Думаю, у нас 1 шанс зі 100, щоб виграти. Але ми будемо старатися.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов – Бутко, Кривцов, Ордець, Ісмаїлі – Малишев, Коваленко – Веллінгтон Нем, Дентінью, Тайсон – Борячук.

"Коньяспор": Киринтили – Туран, Вуковіч, Фіндіклі, Дуглас – Хажіахметовіч, Чамдали – Шахінер, Ранґелов, Хора – Баїч.

36-годинний матч, пес-воротар і 142 тисячі м'ячів на полі. Топ-10 найбільш оригінальних футбольних рекордів