УКР РУС

"Шахтар" – "Карпати" і ще 3 суботні матчі 15 туру УПЛ. Анонс

19 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" представляє анонс суботніх матчів 15-го туру української Прем'єр-ліги, в рамках якого відбудуться наступні зустрічі: "Зоря" – "Олександрія", "Олімпік" – "Чорноморець", "Динамо" – "Сталь", "Шахтар" – "Карпати".

"Зоря" – "Олександрія"

19 листопада, 14:00. Запоріжжя, "Славутич Арена"

Головний арбітр: Анатолій Жабченко

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

У Запоріжжі відбудеться матч між командами з верхньої частини таблиці. "Зоря" йде на 3-му місці, "Олександрія" – на 5-му. Проте команди розділяє 9 очок. Нас очікує поєдинок команд, які представляють Україну в нинішньому сезоні єврокубків (хоч команда Шарана вже і давно вилетіла від "Хайдука" в 3-му раунді квалфікації ЛЄ). Крім того, зараз луганці продовжують боротьбу за лігочемпіонівське місце, а олександрійці йдуть у зоні Ліги Європи.

Юрченко: Вболіваю за "Зорю" в кожній грі

Обидві команди завдали певних клопотів "Шахтарю" і "Динамо" в цьому сезоні – тим цікавішим стає матч між підопічними Вернидуба та Шарана. Цікаво, що в очних поєдинках в УПЛ паритет у всьому: по 2 перемоги у кожної з команд, 1 нічия, ще й різниця голів 4:4. Обидві команди в непоганій формі, тому очікуємо напруженого матчу.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

5 матчів – 2 перемоги "Зорі", 2 перемоги "Олександрії", 1 нічия.

Орієнтовні склади команд:

"Зоря": Шевченко – Каменюка, Сіваков, Форстер, Соболь – Чайковський, Гречишкін – Караваєв, Любеновіч, Петряк – Кулач.

"Олександрія": Леванідов – Микицей, Басов, Матвєєв, Цуріков – Огиря, Запорожан – Козак, Грицук, Пономар – Яремчук.

"Олімпік" – "Чорноморець"

19 листопада, 14:00. Суми, "Ювілейний"

Головний арбітр: Анатолій Абдула

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Олімпік" – фаворит у матчі з "Чорноморцем". Ще років 3-5 тому це звучало б доволі дивно, а зараз – об’єктивна реальність. Зараз команда Санжара доволі впевнено йде на 4-му місці. "Олімпік" регулярно набирає очки, перемігши в 6-ти з останніх 9-ти матчів чемпіонату.

Як епічна помилка Паста дозволила "Олімпіку" перемогти "Зірку" та піднятися на 4-те місце УПЛ

"Чорноморець" же, навпаки, після хорошого старту сезону потрапив у таку собі "зону турбулентності". 1 перемога в останніх 8-ми матчах УПЛ, але і та була здобута більше, ніж 1,5 місяці тому. Тим не менш, команда з Одеси йде на 6-му місці, і від того ж "Олімпіка" відстає лише на 4 очки. Тому очний поєдинок – хороший шанс закріпитись в зоні єврокубків і наблизитись до суперника, який перебуває вище в таблиці. Хоча датися взнаки може дискваліфікація трьох гарвців основи у одеситів: Мартиненка, Смірнова і Філімонова.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

5 матчів – 2 перемоги "Олімпіка", 2 перемоги "Чорноморця", 1 нічия.

Орієнтовні склади команд:

"Олімпік": Махарадзе – Парцванія, Гришко, Петров, Нємчанінов – Доронін, Богданов – Танчик, Поступаленко, Гринь – Лисенко.

"Чорноморець": Боровик – Данченко, Азацький, Хочолава, Люлька – Ковалець, Андрієвський – Кабаєв, Татарков, Коркішко – Хобленко.

"Динамо" – "Сталь"

19 листопада, 17:00. Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Олександр Головков

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Динамо", здобувши в минулому турі непросту виїзну перемогу над "Дніпром", піднялось на друге місце. Але і "Сталь" може похвалитися успіхами в останніх поєдинках. За останні 3 матчі кам’янська команда набрала 7 очок (між іншим, як і "Динамо"), та піднялась з низин таблиці на 8-ме місце.

Віда покараний штрафом на солідну суму в "Динамо"

За ці останні 3 гри команда Галла пропустила лише 1 гол, і той – зі стандарту від "Дніпра". Тобто, з гри "Сталь" не пропускає вже 276 хвилин. Востаннє команда так пропускала ще 16 жовтня від "Олександрії". Тому легкої прогулянки для киян точно не буде, враховуючи й неідеальні виступи динамівців в цьому сезоні. До того ж, в голові гравці триматимуть матч з "Наполі" в ЛЧ, який відбудеться наступного тижня.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

3 матчі – 3 перемоги "Динамо".

Орієнтовні склади команд:

"Динамо": Рудько – Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко – Рибалка, Сидорчук, Оріховський – Ярмоленко, Циганков – Мораєс.

"Сталь": Паньків – Пашаєв, Іщенко, Стаменковіч, Воронін – Малакян, Каленчук, Задерака, Малакян, Мисик – Комваліус.

"Шахтар" – "Карпати"

19 листопада, 17:00. Харків, ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Сергій Бойко

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Шахтар" проведе домашній матч проти "Карпат" у Харкові, де на початку тижня збірна України перемогла Сербію. Проте, судячи з повідомлень, газон у хорошмоу стані, тому матчу УПЛ в Харкові бути. В ньому зійдуться лідер і команда, яка займає останнє місце. Звучить занадто контрастно, втім, якщо б не -6 очок, львівська команда була б на 2 сходинки вище.

"Буде приємно, якщо український клуб зацікавиться моїми послугами". Олег Кононов – про стажування у "Челсі", враження від "Шахтаря" і вдячність "Карпатам"

"Карпати", мінімально обігравши "Ворсклу" в попередньому турі, нарешті перервали свою 12-матчеву безвиграшну серію, яка стала другою найгіршою в історії клубу в чемпіонатах України. "Шахтар" же не без проблем обіграв "Олександрію", яка моментами показала, що з "гірниками" можна грати. Та чи вдасться нинішнім "Карпатам" дати гідний опір команді Фонсеки? Побачимо вже сьогодні ввечері.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

47 матчів – 30 перемог "Шахтаря", 9 перемог "Карпат", 8 нічиїх.

Орієнтовні склади команд:

"Шахтар": Пятов – Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Тайсон – Феррейра.

"Карпати": Підківка – Мірошніченко, Маркович, Лобай, Кравець – Грисьо, Вербний, Чачуа, Худоб’як, Костевич – Бланко-Лещук.

"Він жбурнув телефон об стіну і розбив його". Маловідомі історії про сера Алекса Фергюсона