УКР РУС

Шахтар – Хоффенхайм: передматчева прес-конференція Юліана Нагельсманна

18 вересня 2018 Читать на русском

Головний тренер Хоффенхайма Юліан Нагельсманн відповів на запитання журналістів перед матчем проти Шахтаря в першому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

Який стан ваших гравців? Травми серйозно вдарили по команді. Як будете виходити з ситуації?

Біля 8 гравців мають проблеми зі здоров'ям. Переживаємо важкий час, але мусимо впоратися з цими труднощами. Просимо всіх футболістів викладатися по максимуму, наскільки їм дозволяє здоров'я. Бічакчіч не зіграє, Акпогума вийде в масці, Демірбай теж готовий зіграти. Стосовно Грілліча також жодних питань.

ЛЧ 2018/19: ТОП-5 поєдинків та інтриг 1 туру

Ви вже виступали в Лізі чемпіонів. Наскільки цей досвід допоможе вам?

Так, ми минулого року вже грали в кваліфікації Ліги чемпіонів. Наскільки добре ми винесли урок – покаже завтрашній поєдинок. На виїзді завжди важко. В Україні ще не грали. Оточення може вплинути на наш виступ, побачимо, як все завтра завершиться.

Поразки в Бундеслізі не вибили вас з колії?

Важко програти декілька ігор, а потім в такому стані перемикатися на зовсім інший турнір. Ми повинні навчитися розподіляти свої сили між різними турнірами, набратися досвіду. Хоффенхайм тільки другий рік виступає в єврокубках, все ще попереду.

У Європі ви відомі тим, що приділяєте багато уваги тактиці. Ви граєте за схемою 3-5-2. Кажуть, що Шахтарю буде складно протистояти цій схемі. Як вважаєте?

Шахтар вже стикався з такою схемою в минулих сезонах, під час деяких матчів і сам частково так перебудовувався. Як ми завтра зіграємо – я сьогодні не скажу. Побачимо. Хотів би зробити комплімент Шахтарю, який також добре підкований тактично. Буде цікаве протистояння.

Шахтар фаворит у букмекерів. Ви погоджуєтеся з ними, чи вони просто не професійно підійшли до визначення коефіцієнтів?

Я готувався до матчу, вивчаючи Шахтар, а не котування букмекерів. Які б там не були прогнози, насправді все буде зовсім по-іншому.

Крамаріч проти Фортуни промахнувся з пари метрів по порожніх воротах, що коштувало команді очок. Як його підтримували?

Гравці дуже важко переживають ці епізоди. У таких випадках краще поговорити з гравцем і переконати його абстрагуватися. Що ми і зробили – попросили зосередитися на наступній грі.

Шахтар – Хоффенхайм: переповнений лазарет, проблеми в захисті та незадоволений тренер – з чим німці їдуть в Україну

Ви цікавилися Тарасом Степаненком. У вас ще є бажання підписувати український гравців?

Хто? Степаненко? Ми ним не цікавилися. Чи я щось пропустив (звертається до помічників, посміхаючись)?

Як у такому молодому віці досягти таких успіхів на тренерській лаві?

Я навіть не знаю, кому дякувати за це. Команда без тренера такого б не досягла, але й сам тренер також би нічого не досяг без футболістів. Дякую за це команді. В успіху багато складових: правильні цілі, зусилля, талант і необхідне оточення, яке б підтримувало.

У якому одязі ви завтра вийдете на гру?

Я не знаю, не вирішив. Поговорю з тренерським штабом і тоді вирішу.

Матч відбудеться в Харкові, а не в Донецьку, через збройний конфлікт на сході України. Що ви про це думаєте?

Я розумію, в якій ситуації Шахтар, розумію вболівальників, які мусять долати серйозні труднощі, щоб побачити гру своєї команди. Але ми всі професіонали і повинні виконувати свою роботу. Завтра буде цікава зустріч.