УКР РУС

Шахтар – Хоффенхайм: передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки

18 вересня 2018 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека поспілкувався з журналістами перед матчем проти Хоффенхайма в першому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

"Які сильні сторони Хоффенхайма? Ми максимально постаралися вивчити цю команду. Вони прекрасно провели минулий сезон у Бундеслізі. У них дуже особлива схема, якій нелегко протистояти. Виділяти когось конкретно з гравців суперника не буду – сила не в індивідуальностях, а в команді загалом.

Потрібно врахувати, що в попередньому сезоні німецької першості Хоффенхайм був другим за кількістю забитих голів. Атака команди дуже сильна.

Шахтар – Хоффенхайм: передматчева прес-конференція Юліана Нагельсманна

У міжсезоння від нас пішли дуже важливі та сильні футболісти, але я не хвилююсь. У нас нові хороші виконавці. Їм ще потрібно адаптуватися, однак цей процес проходить добре, тому нам не доводиться хвилюватися.

Хто гратиме зліва у півзахисті замість Нема? Нем останнім часом дійсно дуже добре грав за Шахтар, допомагав нам, але через травму він завтра не вийде на поле. Можу не приховувати – завтра цю позицію закриє Сергій Болбат, який також добре себе зарекомендував.

Маска на прес-конференції у грудні, чи придумаю я ще щось цікаве? Взагалі, я не сам вирішив її надягнути, мене змусили – це було парі. Подивимося, що нове мені запропонують.

Шахтар – Хоффенхайм: заявка "гірників" на матч Ліги чемпіонів

Незвичний час матчу? Цілком нормально грати о 8-й вечора, навпаки – о 10-й вечора не дуже зручно розпочинати матч. На конференції тренерів обговорювалося це питання. Нам пояснили, що справа у комерції – УЄФА вигідніше виносити матч на такий час.

Що можу сказати про свого візаві? Юліан Нагельсманн – дуже хороший тренер, один із найперспективніших у Німеччині. У нього особливий стиль, якому складно протистояти. Завтрашній матч буде дуже цікавим у тактичному плані.

Шахтар – Хоффенхайм: Демірбай, Гріліч та Акпогума зможуть зіграти проти "гірників"

Як на нас впливає те, що ми граємо в Харкові, а не Донецьку? Звичайно, ми б хотіли грати на домашньому стадіоні в Донецьку. До речі, я не мав можливості там вивести команду на поле бодай раз. Але в Харкові ми почуваємося, як вдома. Сподіваємося завтра побачити на грі повний стадіон.

Чому вдягаємося в такі костюми? Так, це моя вказівка. Все не просто так, нашим дружинам дуже приємно, коли ми так одягнені. Можемо нічого не виграти, але коли повертаємося додому отак "на стилі", їм вже дуже подобається", – сказав Паулу Фонсека на передматчевій прес-конференції.