УКР РУС

Шахтар – Фейєнорд: анонс матчу Ліги чемпіонів

1 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 4-го туру Ліги чемпіонів Шахтар – Фейєнорд.

1 листопада, 21:45, Харків, ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Турнірна ситуація

Шахтар на екваторі групового етапу має в своєму активі 6 очок і посідає друге місце у квартеті F. Вже сьогодні "гірники" можуть забезпечити собі євровесну, для цього достатньо не програти Фейєнорду. На плей-офф Ліги чемпіонів шанси також непогані, але з таким завданням втрачати бали в харківському поєдинку з нідерландцями категорично заборонено.

Фейєнорд за три тури не набрав жодного очка, програвши всі матчі із загальним рахунком 2:9. Зрозуміло, що на продовження боротьби в Лізі чемпіонів роттердамці не розраховують. Підсумкове третє місце в такій компанії теж малоймовірне. Суперники вищі класом і дуже мотивовані, тому чемпіону Нідерландів буде важко набрати бодай якісь очки. Навіть перемога в Харкові не надто покращить шанси піднятися з останньої сходинки.

Зустріч у Роттердамі

У попередньому турі Шахтар обіграв Фейєнорд на його полі завдяки дублю Бернарда. Це були важкі 3 пункти, які довелося з нервами відстоювати до фінального свистка. Донеччани сильно провели середину матчу, однак початок і кінець гри залишилися за опонентом.

Фейєнорд – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів

Стартовий спурт господарів призвів до кількох моментів біля українських воріт та логічного швидкого голу Бергейса. Шахтар виправив ситуацію і все тримав під контролем, поки вилучення Ракицького не внесло свої корективи – на останніх хвилинах гаряче було саме у володіннях Пятова. На щастя, "гірникам" вдалося уникнути втрати залікових балів, але впевненою і легкою цю перемогу ніяк не назвеш.

Внутрішня арена

Шахтар продовжує комфортно лідирувати в УПЛ з 7-очковим відривом і вийшов у чвертьфінал Кубка України. Однак протягом останніх двох тижнів донеччани не виграли жодного матчу в основний час: нічиї з Динамо і Сталлю в чемпіонаті та прохід Зорі після 120-хвилинної кубкової битви.

У Києві "гірники" вперлися в справжню стіну. Неспроможність пройти масовану оборону має місце, але роттердамці так не закриватимуться. Проти Сталі шанс отримав найближчий резерв, який розчарував. Знову ж таки, проблема є (відсутність гідної заміни основним виконавцям), але вона мало стосується сьогоднішньої гри, до якої встигли відновитися і Марлос, і Бернард, і навіть "перший на похваті" Дентінью. А от повторення провального першого тайму із Зорею цілком можливе, тут Паулу Фонсека має попрацювати зі своїми футболістами.

Шахтар – Фейєнорд: прогноз на матч Ліги чемпіонів 2017/18

Фейєнорд також навряд чи може занести цей двотижневий період собі в актив. Одне очко в двох лігових матчах відкинуло колектив Джованні ван Бронкхорста на 6 місце Ередивізі – відставання від лідера складає 10 пунктів. Єдиний позитив – легкий прохід у наступний раунд Кубка Нідерландів.

До домашнього розгрому від Аякса додалася нічия з останньою командою першості Родою. На відміну від Шахтаря, Фейєнорд цього вікенду грав основою, а тому втрата очок проти Роди виглядає дуже тривожно для роттердамських вболівальників.

Кадри

У Шахтаря ситуація з травмами нормалізувалася. Трішки раніше повернувся в склад Дентінью, пошкодження Марлоса виявилося несерйозним, а Бернард привів у порядок своє плече. Двоє останніх сьогодні мають доповнити Тайсона і Феррейру, які є незамінними в стартовому складі. Аргентинець продовжує регулярно забивати, а Тайсон поступово вживається в роль капітана.

У лазареті "гірників" залишилися Малишев, Кривцов і Ракицький (ще й дискваліфікований). Відсутність Ярослава дуже погано впливає на зародження атак – Ордець і Хочолава не вміють віддати якісний перший пас, чи вирізати точну діагональ на фланг. Відтак, скоріш за все, для цієї місії глибше доведеться сідати Фреду.

Шахтар – Фейєнорд: Ван Бронкхорст визначився із заявкою на матч

Як і перед першим матчем цих команд, сьогодні в гостей багато травмованих захисників. Досі продовжують відновлення Боттегін і ван дер Хейден. Повернувся Тапія, але "вилетів" ван Беєк, тому в тренерського штабу Фейєнорда знову один нормальний варіант пари центрбеків. В інших лініях втрат немає, тому істотних змін у стартовому складі суперника очікувати не варто.

Слова

Паулу Фонсека, головний тренер Шахтаря:

"Ми провели хорошу роботу по підготовці до матчу, незважаючи на щільний графік. Останній місяць для нас дійсно був складним: багато матчів, постійні перельоти, багато годин провели в готелях. Але ми подивилися багато відео та вивчили суперника".

Джованні ван Бронкхорст, головний тренер Фейєнорда:

"Нам завтра потрібно показати абсолютну віддачу, щоб можна було розраховувати на результат. Ми до цього готові. Шахтар сильний, ми це не заперечуємо. Суперник вже кілька років поспіль грає в Лізі чемпіонів. Свій статус Шахтар довів на нашому стадіоні два тижні тому."

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Хочолава, Ордець, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.

Фейєнорд: Джонс – Ньївкоп, Тапія, Сен-Жюст, Хапс – Амрабат, Ель-Ахмаді, Вільєна – Бергейс, Йоргенсен, Боетіюс.