УКР РУС

Шахтар – Динамо та ще два п'ятничні матчі 31-го туру УПЛ. Анонс

26 травня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

"Футбол 24" представляє анонс матчів 31-го туру УПЛ, які відбудуться в п'ятницю: Олімпік – Олександрія, Чорноморець – Зоря, Шахтар – Динамо.

Олімпік – Олександрія

26 травня. 19:00. Київ. Стадіон "Динамо" імені Лобановського

Головний арбітр: Костянтин Труханов

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Матч 31-го туру між Олімпіком та Олександрією є надприциповим. Обидві команди продовжують вирішувати свої турнірні завдання. Олександрійці мають однакову кількість очок з Чорноморцем (по 38) і продовжують вести з одеситами боротьбу за останню путівку в Лігу Європи. Олімпік, в свою чергу, досі має мінімальний шанс зачепитися за третю сходинку і посунути Зорю (для цього необхідно перемагати Олександрію і щоб Зоря втратила очки у матчі з Чорноморцем). Також не слід забувати, що підопічні Романа Санжара досі ще не забезпечили собі потрапляння до Ліги Європи наступного сезону, оскільки ще є математичні шанси у Олександрії і Чорноморця залишити Олімпік на шостій сходинці.

Дивлячись на останні результати Олімпіка та фактор домашнього поля, саме донеччани виглядають фаворитами цього протистояння. Проте і Олександрія вочевидь буде налаштована лише на перемогу. Тим більше, що в цьому сезоні Олімпік жодного разу не зміг обіграти Олександрію. Команда Шарана двічі святкувала перемогу в іграх з підопічними Санжара і одного разу фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний результат.

Орієнтовні склади команд

Олімпік: Махарадзе – Шестаков, Гришко, Іллой-Айєт, Немчанінов – Брікнер, Богданов, Поступаленко, Сергійчук, Моха – Гринь

Олександрія: Новак – Чеботаєв, Басов, Бондаренко, Сімінін – Банада, Запорожан, Цуріков, Грицук, Пономар – Куліш

Чорноморець – Зоря

26 травня. 19:00. Одеса. Стадіон "Чорноморець"

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналі "Уніан", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

В Одесі на стадіоні Чорноморець одесити будуть приймати луганців. Зоря в цьому матчі намагатиметься вирішити долю бронзових медалей і не відкладати все на останній тур, де суперником буде донецький Олімпік, який саме і є загрозою для перших медалей Зорі в рамках чемпіонату України.

Букмекери вважають Зорю фаворитом даного протистояння. Все логічно з огляду на кадровий потенціал обох команд, але не слід забувати, що в останній зустрічі між цими двома командами саме Чорноморець святкував перемогу (2:1). Чорноморець веде боротьбу з Олександрією за єврокубкову позицію і невдача в цьому матчі може поставити під сумнів подальші перспективи команди, адже в останньому турі Чорноморець зустрінеться з Динамо, в трьох матчах з яким "морякам" вдалося здобути лише 1 очко.

Слід відзначати труднощі в захисті, з якими зіштовхнулась одеська команда: дискваліфікації Люльки та Каплієнка. Цікаво, яку саме побудову захисної ланки обере Олександр Бабич у грі проти Зорі.

Орієнтовні склади команд

Чорноморець: Безрук – Данченко, Аблітаров, Азацький – Ковалець, Андрієвський, Коркішко, Третьяков, Татарков – Хобленко, Кабаєв

Зоря: Шевченко – Опанасенко, Чечер, Пилявський, Соболь – Гордієнко, Гречишкін, Харатін, Петряк, Паулінью – Бонавентуре

Шахтар – Динамо

26 травня. 19:30. Харків. ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Олександр Дердо

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Останній матч між Динамо та Шахтарем у цьому сезоні пройде в Харкові на ОСК "Металіст". Кияни могли б хоч якось реабілітуватися за невдалий сезон в очах своїх вболівальників, якби виграли у Шахтаря у фіналі Кубка України. Проте сильнішими виявилися "гірники" (1:0).

Матч 31-го туру УПЛ між Шахтарем та Динамо в Харкові вже немає ніякої турнірної ваги і про будь-яку реабілітацію для киян мова не йде. Але все ж таки матчі між Шахтарем та Динамо ніколи не проходять у спокійній атмосфері.

Не слід очікувати від донеччан повністю основний склад на цей поєдинок. Паулу Фонсека дасть шанс деяким футболістам, що отримують мало ігрового часу, перевірити себе на тлі сильного суперника. Що стосується Динамо, то тут скоріш за все слід очікувати склад максимально наближений до основного. Можливо, хтось з основних гравців і залишиться на лавці для запасних, проте гравцям Динамо є що доводити в матчі проти Шахтаря, в першу чергу собі.

Сценарій гри, скоріш за все, буде схожим на фінал Кубка України, де обидві команди грали максимально обережно і прагматично, думаючи в першу чергу про свої ворота. Можливо і в цьому протистоянні долю матчу вирішить один гол.

Букмекери вважають, що Шахтар є фаворитом цього матчу і відводять Динамо роль явного аутсайдера протистояння.

Орієнтовні склади команд

Шахтар: Шевченко – Бутко, Ордець, Кучер, Азеведо – Малишев, Коваленко, Алан Патрік, Дентінью, Зубков – Феррейра

Динамо: Коваль – Морозюк, Віда, Кадар, Пантіч, Антунеш – Шепелєв, Сидорчук, Ярмоленко, Гармаш – Бєсєдін