УКР РУС

Динамо – Шахтар: комітет арбітрів ФФУ визнав правильним рішення Романова не призначати пенальті за гру рукою Бутка

23 жовтня 2017 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ оцінив дії суддів у матчах 13 туру УПЛ.

Найбільш резонансним епізодом у 13 турі став момент у матчі Динамо – Шахтар стосовно призначення/непризначення пенальті за гру рукою захисника "гірників" Богдана Бутка.

Динамо – Шахтар: як м'яч влучив у руку Бутка

Комітет арбітрів ФФУ визначив, що відстань від місця удару до руки захисника Шахтаря є дуже малою і такою, що не дозволяє гравцю зреагувати навмисно, і до того ж м’яч рухається до руки, а не навпаки.

Лучі: Умисної гри рукою у Бутка не було. Це не пенальті

Рука, що є виставленою за межі тулуба, не є напруженою і рухається після влучання у неї м’яча, в напрямку, що є протилежним напрямку польоту м’яча. Тобто оцінка епізоду, яку зробив арбітр, вирішивши продовжити гру, є правильною тому, що йдеться про гру рукою, що не заслуговує на покарання, оскільки вона є ненавмисною, і , як наслідок, не вимагає призначення жодного 11-метрового удару, повідомляє офіційний сайт Комітету арбітрів ФФУ.

"Арбітраж Романова – нормальний. Але такі пенальті краще ставити". Роберто Моралес – про Класичне та інші матчі 13 туру УПЛ

Порівняння, наведені коментаторами стосовно випадку, що стався раніше в іншому матчі, не мають сенсу тому, що йдеться про зовсім іншу, відмінну та не схожу на цей випадок, динаміку, позицію та руку, що створює перешкоду. Арбітр продемонстрував послідовність та відповідність застосування методичних рекомендацій УЄФА.

Символічна збірна 13-го туру УПЛ