УКР РУС

Шаблій: Було таке, що молодим футболістам підкидали наркотики

15 жовтня 2016 Читать на русском

Відомий український агент Вадим Шаблій розповів про тонкощі своєї роботи.

"Бувають різні витівки та ситуації різні. Наприклад, людина вже їде контракт підписувати, а при цьому приховує, що у нього травма. Бувало, футболіст вже повинен летіти з командою на збори, а він трубку не бере – з дівчиною посварився, сімейні проблеми.

Після цього розмовляємо. Всяке в житті буває, не потрібно ж рубати з плеча. Але якщо ситуації повторюються, тоді зрозуміло, що людина не хоче рости і грати у футбол. До такого футболіста важко достукатися.

Доводилося і ловити, і забирати у нічних клубах. Бувало й таке, що наркотики підкинули молодим хлопцям. Природно, вони в розгубленості – не знають, що робити. Приїжджаємо, розмовляємо, залагоджуємо питання. А було, що і зникали кудись гравці на 2-3 дні.

Якщо з людиною важко спілкуватися, з ним неможливо і щось хороше в футболі зробити, організувати перехід. Якщо людина сама не розуміє, чого вона хоче, а то й озвучує свою мету, бажання, як я можу його зрозуміти? Я ж не екстрасенс! Легше з тими, хто відкритий.

Ми робимо все можливе, щоб у футболіста все склалося в кар'єрі і житті. Але якщо людина сама не знає, що їй потрібно, то тут складно допомогти. Найважче працювати з людьми, які думають, що у них вже все вдало в житті. Найголовніше, щоб людина хотіла рости. Треба щоб футболіст розумів, що його заробіток може бути в 20 разів більший, ніж нинішній. Деякі задовольняються тим, що є, такі гравці зазвичай через рік-два перегорають, якщо не змінюють світогляд", – сказав Шаблій.

Ярмоленко прокоментував чутки щодо переходу в МЮ

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях