УКР РУС

Сфабриковане запрошення Карпат у чемпіонат Польщі – велика компанія погрожує судовими діями, клуб відреагував на фейк

15 червня 2023 Читать на русском

Репутація "зелено-білих" залишилась незаплямованою після детективної історії з переходом у сусідню першість.

Українську футбольну громадськість сколихнула новина про запрошення львівських Карпат до участі у чемпіонаті Польщі. Зокрема, одна з букмекерських контор, яка є спонсором Fortuna 1 (Дивізіону 2), обіцяла команді Мирона Маркевича за співпрацю з сезону 2024/25 "золоті гори" (гроші на трансфери та розвиток інфраструктури).

Карпати вже підписали десять нових футболістів – клуб виконає всі бажання Маркевича

Документ був датований 1 червня 2023 року і підписаний буцімто особисто президентом Fortuna 1 Конрадом Комарчуком. Як виявилось згодом, запрошення і підпис були сфальсифіковані. "Опублікований лист сфабрикований, містить фальшивий підпис і не має нічого спільного з фактами. Ми ніколи не робили пропозиції щодо вступу та спонсорства Карпатам. Ліга вживатиме відповідних судових заходів", – написав очільник у Твіттер.

Відреагували на цей вкид і у львівському клубі. "Це повна маячня. Переїзд до чемпіонату Польщі чи ще якийсь інший іноземний чемпіонат – це нереально. Карпати гратимуть тільки в Україні. Крапка. Кому спало на думку так дискредитувати наш клуб, навіть не уявляю. Впевнений на сто відсотків, що, якби ви подзвонили Мирону Маркевичу, то він сказав би Вам теж саме. У клубі все гаразд з питанням фінансування. У нас все стабільно.

За увесь минулий сезон у нас не було ні дня затримок заробітних плат гравцям, тренерському штабу, іншим працівникам, які є частиною нашого великого колективу. Були і преміальні. Тобто, все гаразд. Нещодавно до клубу повернуся Мирон Богданович і нині все робиться для того, щоб ще більше зміцнити команду, запросити тих футболістів, яких він бажає бачити у Карпатах, тож, фінансове питання в нашому клубі не стоїть", – зазначив генеральний директор Карпат Степан Юрчишин у коментарі виданню Український футбол.

Цікаво, що польський портал Sport.pl вбачає у фейковому запрошені російський слід, спробу дезінформації у складній інформаційній війні.

Нагадаємо, Карпати не змогли виконати поставлене перед початком сезону завдання і підвищитись у класі. Вивести команду в УПЛ покликаний легендарний тренер Мирон Маркевич.

"За 7 років правила футболу не змінили": Маркевич – про повернення в Карпати і неприпустимість повтору провалу Тлумака