УКР РУС

"Севілья" з Коноплянкою не виграла, "Борусія" Д розтрощила "Тоттенхем"

10 березня 2016 Читать на русском

У перших матчах 1/8 Ліги Європи "Севілья" зіграла внічию з "Базелем", а "Фенербахче" виявився сильнішим за "Брагу".

Матч у Базелі був символічним для господарів, адже вони приймали чинного володаря трофею - "Севілью". До того ж, саме домашня арена швейцарців прийме цьогорічний фінал Ліги Європи. Схоже, це достатньо вмотивувало "синьо-червоних", бо грали вони краще за гостей з Іспанії. На 64-ій хвилині матчу Емері випустив на поле Євгена Коноплянку. Українець традиційно активно діяв на лівому фланзі атаки, але відзначитись гольовими діями не зміг.

Центральне протистояння цієї стадії у Лізі Європи було в Дортмунді, де місцева "Борусія" спромоглася розгромити одного з лідерів чемпіонату Англії. "Тоттенхем" вирішив усі сили віддати боротьбі на внутрішній арені. Таким чином, голодна на трофеї команда Тухеля легко розсправилась з суперником. Голи за "бджіл" забивали головні зірки - Обамеянг та Ройс. Матч-відповідь у Лондоні став формальністю.

У турецько-португальській зустрічі "Фенербахче" та "Браги" було багато підводних течій, адже кольори стамбульського клубу захищає не один піренеєць. Однак, принциповий поєдинок не подарував глядачам багато голів. Команди діяли обережно, остерігаючись один одного. Врешті-решт, "Фенер" забив наприкінці зустрічі гол завдяки індивідуальним діям Топала. Це дарує туркам перевагу перед матчем у Бразі.

1/8 Ліги Європи. Перші матчі

"Базель" - "Севілья" - 0:0 Відео

Вилучення: Н'Зонзі, 87 ("С")

"Борусія" Д - "Тоттенхем" - 3:0 (1:0) Відео

Голи: Обамеянг, 30, Ройс, 61, 70

"Фенербахче" - "Брага" - 1:0 (0:0)

Гол: Топал, 82