УКР РУС

"Севілья" виплатить "Дніпру" 15% від перепродажу Коноплянки, – Стеценко

31 серпня 2016 Читать на русском

Генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко прокоментував трансфер Євгена Коноплянки в "Шальке".

"Чи здивував мене перехід Коноплянки у "Шальке"? Розумієте, з одної сторони я здивувався, з іншої – не дуже. Знаючи Євгена протягом досить тривалого часу, я чудово розумію, наскільки він амбітний молодий футболіст і людина. Я не дуже добре знаю і розумію, які саме фактори завадили йому заграти в "Севільї", оскільки не сильно обізнаний у підводних нюансах цієї ситуації.

Зізнаюся, був упевнений, що він буде продовжувати добиватися місця в основному складі іспанського клубу. Але його перехід у "Шальке" дозволяє мені думати про те, що там швидше за все виникла якась ситуація, не пов'язана з футбольними моментами.

Женя сам говорить, що він хоче грати у футбол і, йдучи в оренду у "Шальке", сподівається отримувати більшу ігрову практику. Подивимося, як у нього складеться там. Тому, повертаючись до вашого питання, скажу, що здивований цьому переходу 50 на 50. З одного боку, я не дуже розумію навіщо він йшов з "Севільї", враховуючи його футбольні амбіції, які він виявляв, переходячи в іспанську команду з "Дніпра". А з іншого боку, я розумію його як футболіста, який не хоче сидіти на лавці, а прагне отримувати ігрову практику і більшу кількість ігрового часу.

Про причини свого відходу з "Севільї" найкраще розповість сам Женя. А що стосується мене, то я повторюся і скажу: для мене з одного боку це несподівано, а з іншого – розумію, що це, найімовірніше, був вимушений крок. Але яка ситуація всередині насправді, мені складно судити.

Чи отримає "Дніпро" 40 відсотків від перепродажу Коноплянки? Це неправда. Абсолютна неправда. Це все домисли уболівальників, журналістів. Я скажу вам чітко: "Севілья" виплатить "Дніпру" 15 відсотків від перепродажу Жені в інший клуб. Це чітко прописано в його трансферному контракті. Все інше, що пишуть – вигадка журналістів", – розповів Стеценко.

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях

Чому завершився севільський роман Коноплянки, або Adios по-чилійськи