УКР РУС

Севілья розгромила Реал: друге дихання Андре Сілви, провал Марсело, перемога VAR

27 вересня 2018 Читать на русском

"Вершкові" потрапили під "севільський каток" на Рамон Санчес Пісхуан в рамках 6 туру іспанської Прімери.

Господарі розпочали поєдинок більш ніж активно: вже на 15-й секунді матчу Андре Сілва вивалився віч-на-віч з Куртуа, але бельгійський голкіпер перевів м’яч на кутовий. Ще два гарних моменти на старті зустрічі мав Бен-Єддер, проте головою французький форвард пробив прямо в руки Куртуа, а згодом з меж штрафного майданчика запустив м’яч значно вище воріт.

Севілья – Реал – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Тиск Севільї на ворота Реала зростав, і логічним його завершенням став забитий гол: Марсело та Каземіро "обрізались" на власній половині поля, Хесус Навас увірвався у штрафний майданчик, викотив під удар Андре Сілві, який з кількох метрів "розстріляв" Куртуа. Не пройшло й п’яти хвилин, як Севільї вдалося подвоїти перевагу, а героями контратаки господарів поля знову стали Навас та Сілва: з ударом першого впорався все той же Куртуа, але добивання другого на залишило бельгійському голкіперу та його партнерам по Реалу жодних шансів на порятунок.

Підопічні Лопетегі опинилися у досить несподіваній та незручній ситуації, коли очки необхідно було рятувати паралельно з репутацією. Міг скоротити відставання "галактікос" в рахунку Гарет Бейл, але після його дальнього удару м’яч влучив у стійку. Оборона Реала грала досить слабко та повільно, і господарі поля до перерви цілком могли робити свою перевагу в рахунку ще більшою: Франко Васкес з-за меж штрафного пробив у поперечку воріт Реала.

І все ж, підопічні Пабло Мачіна до перерви зробили рахунок непристойним: Васкес виграв силову боротьбу у Марсело та головою віддав на Бен-Єддера, за яким не встиг Рамос, і французький форвард переграв Куртуа – 3:0. Голкіпер Севільї Вацлік ледь не повернув інтригу до гри під завісу першого тайму, невпевнено зігравши на виході, проте Бейл вибачив господарів поля, а його удар пройшов над поперечкою.

Валенсія не змогла обіграти Сельту: 6-й тур Ла Ліги, матчі середи

Друга половина гри розпочалася спробами дальніх ударів від Андре Сілви та Бейла, але якщо удар португальського форварда господарів був заблокований захисниками "галактікос", то у валлійця м’яч звалився з ноги. Невдовзі Реалу вдалося забити зусиллями Асенсіо та Модріча, але гол новоспеченого кращого гравця світу ФІФА не був зарахований через офсайд, який був виявлений за допомогою системи VAR. За кілька хвилин Модріч знову намагався пробити Вацліка, але голкіпер господарів цього разу потягнув удар хорватської "десятки" Реала.

Севілья на таку активність мадридців відповіла класним ударом здалеку від Сарабії, після якого "вершкових" врятував Куртуа, а у другій хвилі тієї ж атаки господарі поля лише якимось дивом не заштовхали м’яч у ворота суперника. Гра на зустрічних курсах продовжувалася, і Реал організував потужну контратаку: Бейл виривався віч-на-віч з Вацліком, але не зміг переграти чеського кіпера Севільї.

Реал довго не міг більше нічого створити біля воріт Севільї, і в цьому підопічним Лопетегі не допомогли навіть свіжі Васкес, Маріано та Себальйос, що з'явилися на полі для підсилення гри. Натомість, проблем у "галактікос" стало ще більше через пошкодження Марсело. Замін у Реала вже не було, а бразильський лівий захисник не зміг продовжити гру та залишив власну команду в меншості на останні 15-20 хвилин гри. Не дивлячись на усі проблеми, Реал все одно намагався йти вперед, хоча контратаки господарів поля виходили значно більш гострими, і одна з таких ледь не завершилася четвертим взяттям воріт Куртуа, але бельгієць врятував власну команду від повної ганьби.

Челсі завдяки генію Азара у вольовому стилі здолав Ліверпуль у Кубку ліги

В підсумку ж, підопічні Пабло Мачіна довели гру до логічної та впевненої перемоги, а мадридський Реал не зміг скористатися осічкою Барселони, та після цієї поразки залишається на другій позиції турнірної таблиці іспанської Прімери. Севілья завдяки цій перемозі підіймається на четверту позицію у чемпіонаті, відстаючи від Барселони та Реала на три пункти.

Невикористаний шанс піднятися на вершину

Так, чемпіонат Іспанії ще тільки набирає обертів, але вже у 6-му турі підопічні Хулена Лопетегі отримали "подарунок" від Барселони у вигляді поразки у Леганесі. Для того, щоб вийти на перше місце у турнірній таблиці, "вершкові" мали як мінімум не програти, але й таке, на перший погляд, не надто важке завдання, виявилося "галактікос" цього вечора не під силу. Вкрай слабка гра в обороні та дуже мало креативу в атаці – підсумком цього є розгромна "суха" поразка у Севільї, від якої Лопетегі тепер матиме "відмиватися" у наступних турах. А враховуючи рівень наступного суперника Реала (дербі проти Атлетіко), цілком вірогідною є ситуація з другою за тиждень втратою очок в чемпіонаті.

"Друге дихання" Андре Сілви

Португальський форвард відверто не вражав своєю результативністю у складі Мілана. Саме тому після переїзду на Сан Сіро Гонсало Ігуаїна, Сілва прогнозовано перебрався до лав Севільї на правах оренди. Вже можна констатувати той факт, що Севілья навіть за такий короткий проміжок часу стала "його командою". Андре Сілва просто чудово взаємодіє з партнерами, які намагаються "доставляти снаряди" головному своєму бомбардиру, а сам португалець підвищив рівень реалізації моментів та перебуває серед найкращих форвардів Прімери за підсумками 6 турів.

Переломний епізод, якого не сталося або "VAR рятує футбол"

Справді, момент з голом Луки Модріча після пасу Асенсіо міг, і навіть мав би стати переломним в цій грі, проте система VAR та помічники головного арбітра все ж визначили, що хорват в момент передачі перебував у невеличкому офсайді. Модріч вже навіть встиг відсвяткувати взяття воріт з партнерами по команді, проте ми отримали черговий доказ того, що система VAR має зробити футбол більш прозорим та справедливим.

Антигерой матчу

Антигероєм матчу безумовно є Марсело, і тут не може бути двох різних думок. Спочатку він разом із Каземіро "привезли" перший гол у ворота Куртуа, в моменті з другим голом – Марсело не встиг завадити Андре Сілві добити м’яч у напівпорожні ворота своєї команди, а в моменті з третім – бразилець програв супернику верхову боротьбу, після якої Бен-Єддер і встановив остаточний рахунок в матчі. Окрім всього переліченого вище, віце-капітан Реала був досить малоефективним на чужій половині поля, а ближче до завершення матчу ще й не зміг продовжити гру після пошкодження та залишив свою команду у меншості, адже Лопетегі усі опції замін на той момент вже використав.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 6-й тур

Севілья – Реал Мадрид – 3:0

Голи: Андре Сілва, 17, 21, Бен-Єддер, 39

Барселона сенсаційно поступилась Леганесу, який здійснив фантастичний камбек за 2 хвилини