УКР РУС

Атлетіко не виграв у 5-му матчі поспіль, Вільяреал вперше переміг при Сетьєні, Севілья вдев'ятьох поступилася Сосьєдаду

10 листопада 2022 Читать на русском

В рамках програми дня у 14-му турі Ла Лізі було проведено чотири матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 14-й тур

Севілья – Реал Сосьєдад – 1:2

Голи: Мір, 44 – Сьорлот, 20, Мендес, 44

Вилучення: Ракітіч, 28, Ньязну, 34 (Севілья)

Альмерія – Хетафе – 1:0

Гол: Баптістао, 26

Еспаньйол – Вільяреал – 0:1

Гол: Лекомт, 65 (автогол)

Мальорка – Атлетіко – 1:0

Гол: Мурікі, 16

Севілья у поєдинку проти Реал Сосьєдада намагалася здобути першу домашню перемогу в сезоні. Андалусійці в принципі виграли лише два матчі у Ла Лізі, тримаючись у зоні вильоту. В таких умовах підопічних Хорхе Сампаолі налаштувались на повну – і це завершилось дуже погано.

Вже на 20-й хвилині "рохібланкос" пропустили гол, а в наступні 14 команда ще й залишилась вдев'ятьох. Червоні картки отримали Ракітіч і Ньянзу, які грубо сфолили проти Браїса Мендеса. Двох вилучень у першому таймі Севілья у цьому столітті ще не бачила. На 36-й хвилині Браїс ще й другий гол у ворота Севільї забив. 0:2.

Попри це, господарі змогли відквитати один гол зусиллями Міра (Рафа замкнув шикарний крос від Теллеса). Другий тайм взагалі пройшов на рівних, однак зачепитись за очки нервіонцям не судилося. Сосьєдад втримав перемогу й піднявся на третю позицію.

В паралельній зустрічі Альмерія здобула мінімальну перемогу над Хетафе. Єдиний гол у зустрічі на 26-й хвилині провів Лео Баптістао.

Вільяреал після несподіваного відходу Унаї Емері та призначення Кіке Сетьєна не виграв жодного матчу. Між тим, їх провели аж чотири, причому суперники були прохідними – Хапоель втримав нічию, Атлетік і Мальорка перемогли "субмарину", а Лех влаштував їй розгром. При цьому Сетьєн став першим тренером, який всуху програв у перших двох матчах на чолі Вільяреала.

Фанати левантійців почали скандувати "Геть звідси!", однак керівництво поки довіряє Кіке. Останнім шансом здобути дебютну перемогу в чемпіонаті до паузи на ЧС-2022 став виїзний матч проти Еспаньйола. Він виявився дуже непростим для гостей – "папуги" завдали більше ударів (14:9) і переважали в гостроті (0,92 xG проти 0,63).

Втім, саме Вільяреалу вдалося вирвати перемогу. Вона стала можлива завдяки дуже прикрому автоголу на 65-й хвилині. Піно з лівого краю штрафного поцілив у стійку, відскок від захисника полетів на Альберто Морено, а той у підкаті пробив з гострого кута – м'яч летів паралельно воротам, але від ноги голкіпера зрикошетив у сітку. 0:1! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Атлетіко продовжує штормити – і вже навіть не смішно. Мадридці в останніх чотирьох матчах не здобули жодної перемоги, вилетівши з єврокубків й випавши за межі топ-4 в Іспанії. У останньому турі підопічні Чоло Сімеоне не змогли здолати Еспаньйол, граючи у більшості з 28-ї хвилини й завдавши 27 ударів.

Здавалося, що виїзний поєдинок проти Мальорки завершить цю жахливу серію, адже настільки потужна команда не може так довго ганьбитись. Втім, балеарці відкрили рахунок вже на 16-й хвилині зусиллями Мурікі. Ведат забив у п'ятому матчі Ла Ліги поспіль – жодному іншому футболісту в топ-5 чемпіонатів Європи не вдалося провести таку тривалу забивну серію.

Надалі Атлетіко володів ініціативою, тримаючи м'яч 62% ігрового часу й завдавши вдвічі більше ударів. Заковика полягала у рівності за гостротою – показники очікуваних голів у команд були рівними. Свої нагоди мадридці так і не реалізували, дозволивши Мальорці відсвяткувати мінімальну перемогу. Безвиграшна серія "матрацників" досягла п'яти матчів.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ