УКР РУС

"Севілья" переписує історію, здолавши жорсткий "Дніпро". Фінал ЛЄ в огляді іспанської преси

28 травня 2015 Читать на русском

Провідні іспанські видання відзначають рекордний результат "рохібланкос" у другому за престижністю турнірі Європи та мріють про п'ять команд в основному раунді ЛЧ.

"Вперед, моя "Севілья", вперед, чемпіон", - під таким заголовком сьогодні з'явилося видання Marca. Рупор мадридської преси робить акцент на тому, що провідний клуб Андалусії обійшов "Інтер" та "Ювентус", із чотирма трофеями ставши найтитулованішим в історії Кубка УЄФА та ЛЄ. Також Marca відзначає, що в наступному сезоні Іспанію представлятимуть у ЛЧ п'ять команд, чого раніше з іспанським футболом не траплялося. Головною зіркою варшавського фіналу видання вважає колумбійця Карлоса Бакку, який оформив дубль та довів, що він гравець світового рівня. 

"Легендарна "Севілья", - пише AS та, як і Marca, відзначає рекордний для "рохібланкос" кубок УЄФА-ЛЄ. Також на титульній сторінці наводяться слова наставника "Севільї" Унаї Емері, який закликає сповна насолодитися цим тріумфальним моментом і наголошує, що щасливий тренувати такий великий клуб, розвіявши таким чином чутки про свій можливий відхід. Звичайно, що про п'ять іспанських клубів у ЛЧ AS також не забув: "Лише б "Валенсія" пройшла кваліфікацію!".

"Тетракампеон! А тепер в ЛЧ!", - тріумфує Estadio Deportivo. Як і попередні видання, ED відзначає абсолютний рекорд "Севільї" у другому за престижністю турнірі Європи. Однак, андалусійський тижневик дає зрозуміти, що перемога далася підопічним Емері дуже нелегко, адже "Дніпро" показав себе жорсткою та непоступливою командою. 

"Тетракампеон! ЛЄ - це вже історія, попереду ЛЧ", - звітує Diario de Sevilla. Андалусійське видання відзначає, що попри ейфорію керівникам клубу вартує добряче попрацювати, щоб Емері залишився на наступний сезон. Цікаво, що DDS ставить під сумнів титул найкращого гравця фіналу, який дістався Банезі. На думку видання, MVP однозначно став Бакка, який відзначився двома голами та результативною передачею.

"Севілья" увійшла в історію, вистраждавши тріумф з рахунком 3:2", - пише ABC. Севільське видання відзначає, що "Дніпро" виявився міцним горішком і перемога далася "рохібланкос" дуже непросто. Зараз час насолодитися тріумфальним моментом, але святкування не слід затягувати, закликає ABC. Директори клубу повинні зробити все можливе, щоб Бакка залишився, адже перед виступом у ЛЧ "Севілья" не має права позбутися такого важливого виконавця.