УКР РУС

Севілья на виїзді обіграла Манчестер Юнайтед і вийшла в чвертьфінал Ліги чемпіонів

13 березня 2018 Читать на русском

Підопічні Вінченцо Монтелли здобули мінімальну перемогу на Олд Траффорд, що дозволило андалусійцям потрапити в вісімку найкращих команд Європи.

Гра на Олд Траффорд розпочалася неочікувано для господарів манкуніанці створили кілька моментів, але ні Лукаку, ні Решфорд серйозно потривожити Ріко не змогли. Гості відповідали швидкістю та гігантською кількістю ударів. Правда, майже всі вони були спрямовані не в площин воріт Де Хеа й не вражали гостротою. Єдиний виняток постріл Мюріеля, після якого м'яч розминувся з дальньою стійкою. Натомість потужно лупив Феллайні голкіпер врятував.

Друга половина гри була схожою до першої. Команда Моурінью віддала ініціативу Севільї й створювала хіба напівмоменти (удар Лінгарда, який парирував Ріко). "Рохі-бланкос" знову круто вибігали в швидкі атаки, але чогось бракувало.

Виявилося, що Бен Єддера. Екс-форвард Тулузи замінив Мюріеля й вже через 6 хвилин оформив дубль. Спершу класно розібрався після пасу Банеги й відправив шкіряного у ближній кут, а вже через мить точно пробив головою після розіграшу кутового. "Червоні дияволи" змогли забити лише раз Лукаку замкнув скидку Матіча після корнеру.

Таким чином, МЮ припиняє боротьбу за трофей Ліги чемпіонів, а Севілья стає найбільш сенсаційним учасником чвертьфінальної стадії турніру.

Манчестеру бракувало гравця, який може "склеїти" гру

Гра МЮ розділилася на відрізки й епізоди без цілісної картинки, обдуманих атак і швидкого виходу в напад. Команді сильно бракувало гравця, який може зв'язати лінії поля. Феллайні банально не володіє потрібним потенціалом, а форма Погба не вражає.

Тому гострота створювалася після дальніх передач на Лукаку, який асистував партнерам, відкривався під стінки й обігрував кількох суперників. Цього виявилося мало.

Банега топ-гравець

Якщо ви ще сумнівалися, то дарма. Аргентинець мозок. Кожен розіграш м'яча Севільї проходив за його участі. Банега не лише загострював, а банально диктував темп на полі. Обом командам. Коли потрібно збивав, пасуючи ближньому. Коли бачив простір розрізав, як в моменті з першим голом. Після цього матчу саме на нього можна повісити цінник в 100 мільйонів євро.

Геній Монтелли чи випадковість?

Італійця багато і смачно критикували за те, що він посадив на лавку найкращого бомбардира команди Віссама Бен Єддера. Та сьогодні зірки зійшлися. Француз вийшов і довів, чим кращий за Мюріеля. А нам і далі доведеться гадати над тим, чи був цей хід повністю спланованим тренером, чи став звичайною випадковістю.

Манчестер розбили його ж зброєю

Подача з кутового, абсолютно вільний Корреа і Бен Єддер на дальній стійці. Нічого не нагадує? Стандарти принесли "дияволам" хіба гол престижу. Севільї вихід у наступний раунд. Такого безпорадного Манчестера ми не бачили давно.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу, матч-відповідь

Манчестер Юнайтед Севілья 1:2 (перший матч 0:0)

Голи: Лукаку, 84 Бен Єддер, 74, 78.