УКР РУС

Атлетіко втримав перемогу над Сосьєдадом – "матрацники" відірвалися від Барселони на чотири очки

13 травня 2021 Читать на русском

У середу в рамках 36-го туру в чемпіонаті Іспанії відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 36-й тур

Севілья – Валенсія – 1:0

Гол: Ен-Несірі, 66

Сельта – Хетафе – 1:0

Гол: Ноліто, 24

Уеска – Атлетік – 1:0

Гол: Рамірес, 61

Атлетіко – Реал Сосьєдад – 2:1

Голи: Карраско, 16, Корреа, 28 – Субельдія, 83

Алавес переміг Ельче й відірвався від зони вильоту, Осасуна перестріляла Кадіс у матчі з п'ятьма голами

Поєдинок між Севільєю та Валенсією не мав особливого значення для обох команд. "Кажани" зберегли прописку в еліті на наступний сезон, а нервіонці можуть звинувачувати лише самі себе за виліт з чемпіонських перегонів. Команди могли дозволити собі зіграти у своє задоволення і тим цікавішою обіцяла бути зустріч.

Відчутна перевага господарів у першому таймі призвела до гола в середині першої сорокап'ятихвилинки. Сусо зі штрафного вивів Севілью вперед, однак арбітр скасував взяття воріт, зафіксував положення поза грою у момент удару. Згодом він же прицільно пробивав по центру воріт – Яспер Сіллессен вчасно зреагував на постріл. Ще один небезпечний удар від Неманьї Гуделя незадового до перерви пролетів поруч зі стійкою.

В середині другого тайму "червоно-білі" таки пробили оборону суперника. Після тривалого розіграшу м'яча навколо штрафного майданчика валенсійців Фернандо Режес вивів точним пасом Юссефа Ен-Несірі сам на сам з голкіпером і той з району одинадцятиметрової позначки пробив повз Сіллессена. Валенсія не створила нічого особливого, аби заслужити бодай на нічию, тож перемога Севільї – цілком закономірний результат, який наблизив її до Реала на відстань одного очка.

Сельта і Хетафе підійшли до очної зустрічі з різними завданнями. "Кельти" намагаються застрибнути в останній вагон, ведучи запеклу боротьбу за єврокубки, в той час як підопічні Хосе Бордаласа все ще можуть вилетіти у Сегунду. Серйозна перевага господарів втілилась у гол на 24-й хвилині матчу. Мануель Ноліто отримав навіс на дальню штангу, де виявився абсолютно самотнім. Відсутність захисників дозволила йому обрати найкращий з варіантів і результативно пробити поміж ніг Давіда Соріа.

По перерві Хетафе продовжував менше володіти м'ячем, однак почав обстрілювати володіння Івана Віллара. Чого вартують лише спроби Анхеля і Чеми! У першому випадку м'яч пролетів впритирку зі стійкою, а в іншому вчасно зреагував кіпер Сельти. Господарям таки вдалось втримати мінімальну перевагу, яка значно покращила їхнє становище у турнірній таблиці.

Уеска, яку від зони вильоту відділяло всього два очки, завдала по воротах Атлетіка у першому таймі 17 ударів проти одного. Однак жоден з них так і не досягнув цілі. Натомість по перерві кількість переросла в якість: Сандро Рамірес наважився на удар з-за меж штрафного майданчика і м'яч рикошетом від голкіпера басків Унаї Сімона влетів у сітку. Гостям вдалось переломити хід гри, однак створити по-справжньому гольовий момент так і не судилось.

Атлетіко після поразки Барселони від Леванте отримав шикарну нагоду відчепити каталонців від чемпіонської боротьби, збільшивши відрив до чотирьох очок. Для цього необхідно було перемогти міцний Сосьєдад, а на осічку мадридці не мали права. Реал йшов всього у двох залікових балах позаду й свій матч у турі ще не зіграв, а за рівності очок "вершкові" розташувалися б вище. Словом, басків необхідно було бити. Без варіантів.

Підопічні Дієго Сімеоне не стали затягувати із голами, одразу захопивши іціативу в зустрічі й відкривши рахунок вже на 16-й хвилині – це Карраско отримав закидання зі стандарту на лівий край штрафного й пробив поміж ніг голкіперу. Ще за 12 хвилин господарі подвоїли свою перевагу внаслідок контратаки з виходом Корреа віч-на-віч – Анхель вистрілив точно в дальній кут. 0:2!

Після цього "матрацники" дещо заспокоїлись, що могло завершитись пропущеним голом ще до перерви. Після неї баски перехопили контроль над матчем, обложивши штрафний господарів й змушуючи Облака робити круті сейви – а коли й він не міг допомогти, в гру вступала стійка (в неї влучив Порту). Атлетіко кілька разів огризнувся контратаками, але на 83-й хвилині таки пропустив внаслідок невдалого відскоку при кутовому – 2:1! Втім, на порятунок матчу у Сосьєдада вже не залишилось сил. Мадрид закрився й довів матч до перемоги.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ