УКР РУС

"Севілья" ефектно била "Ліверпуль" - Коноплянка виграв Лігу Європи

18 травня 2016 Читать на русском

"Севілья" у фіналі Ліги Європи-2016 завдяки камбеку била "Ліверпуль" 3:1 і втретє поспіль виграла другий за престижністю єврокубковий турнір.

Гол за "Ліверпуль" забив Деніель Старрідж, у "Севільї" відзначились Кевін Гамейро і Коке, який оформив дубль.

Українець Євген Коноплянка, хоч і не зіграв у фіналі жодної хвилин, виграв свій перший єврокубок із другої спроби. "Севілья" завдяки цій перемозі у наступному сезоні знову зіграє в Лізі чемпіонів.

"Ліверпуль" почав меганасичено. Старрідж ледь не забив з вигідної позиції, але Каррісу вибив із воріт, виручивши воротаря. Дальній удар - довелось вступати в гру кіперу андалусійців. Далі той же захисник "Севільї" зіграв рукою - один з 3-х схожих епізодів, в якому "червоні" мали повне право претендувати на пенальті лише в першому таймі.

За згадані 45 хвилин в іспанців лише один так-сяк момент, коли Гамейро в падінні ножицями схибив з близької відстані. Тоді як команда Юргена Клоппа втілила свою перевагу в гол на 35-й хвилині. Старрідж виправився за змарнований вихід віч-на-віч розкішним ударом з носка після комбінації віялом. А ще був гол Ловрена, скасований через пасивний офсайд Даніеля, який нелегально, на думку арбітра Ерікссона "терся" біля голкіпера Сорії.

"Севілья" почала другий тайм ще збудженішою, ніж "Ліверпуль" перший. Це принесло свої плоди фактично відразу після перерви. Маріано пустив поміж ніг Морено, обійшов на швидкості ще одного опікуна і викотив з правого флангу Гамейро на порожні ворота. На куражі найкращий снайпер іспанців вискочив сам на сам з воротарем, але забарився з ударом і отримав "бан" у підкаті від Коло Туре.

А з 64-ї хвилини почалось повне божевілля. "Ліверпуль" остаточно зник з поля, чим скористався Коке. Капітан "Севільї" спочатку через дві стіночки з Вітоло розірвав захист англійців, почавши свій шлях з центра поля. А через 6 хвилин Коке забив з офсайду. Принаймні це доводили гравці "Ліверпуля" боковому судді. Але насправді м'яч дійшов до автора дублю рикошетом від мерсисайдців. Команда Клоппа так і не спромоглась на хоч якийсь момент у другій половині та справедливо залишилась без трофею і єврокубків на наступний сезон.

Ліга Європи 2015/16. Фінал

"Ліверпуль" - "Севілья" - 1:3 Відео

Голи: Старрідж, 35 - Гамейро, 46, Коке, 64, 70