УКР РУС

Баварія на виїзді перемогла Севілью у чвертьфіналі Ліги чемпіонів: огляд матчу

3 квітня 2018 Читать на русском

Баварія обіграла Севілью в першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Команди провели динамічний перший тайм на високому рівні. Севілья могла відзначитися вже на 20 хвилині, але тоді Сарабія дивом не влучив у ворота з суперпозиції. Через деякий час Пабло виправився, відгукнувшись на подачу Ескудеро. Бернат загубив свого опонента і Сарабія розстріляв Ульрайха.

Баварія дуже швидко відігралася, коли чергову активність проявив Рібері. Француз отримав м'яч на краю чужого штрафного майданчика і намагався виконати простріл, однак Навас зрізав сферу в ближній кут власних воріт – Сорія не зреагував.

По перерві гості відчутно заволоділи ініціативою та втілили її в забитий м'яч. Рібері класно накинув на дальню стійку, де завдав удару Алькантара. Рикошет від Ескудеро знову дезорієнтував Сорію – Баварія вийшла вперед. Наприкінці зустрічі Севілья взяла м'яч під контроль і створила декілька моментів, але рахунок вже не змінився.

Севілья – Баварія – 1:2 – відео голів та огляд матчу

Баварія виграла виїзну частину чвертьфінального протистояння та закріпилася в статусі фаворита пари. 11 квітня на "Альянц-Арені" Севілья спробує створити сенсацію в матчі-відповіді.

Севільї вистачило на один тайм

Господарі дуже пристойно виглядали в першому таймі. Високий пресинг здійснювався всією командою, блок з шести футболістів постійно створював тиск на Баварію на її половині поля. Мюнхенці не могли вийти в атаку: у центрі все перекривалося, лише глибоке розміщення гравців на флангах дозволяло просунутися вперед.

Баварія трималася, але все одно давала збої – помилялися центральні хавбеки. Господарі регулярно відбирали м'яч поблизу штрафного німців. Якби Сарабія та Корреа краще розпоряджалися ситуацією, гості могли пропустити не один гол.

Однак по перерві Севілья відчутно здала – тиск на опонентів практично зник, "ротен" могли спокійно просуватися до володінь Сорії. Рано чи пізно Баварія дотиснула б "рохібланкос" до другого пропущеного гола. Вони банально втомилися після виснажливого (фізично та емоційно) суботнього поєдинку з Барселоною.

Барселона видала неймовірний камбек проти Севільї: Мессі врятував каталонців

Зникла інтесивність у діях андалусійців, а без швидкості, як виявилося, відсутність дискваліфікованого Банеги стала визначальною. Останні 15 хвилин Севілья просто перепасовувалася, дуже бракувало розумної передачі від Евера.

Юпп Хайнкес знову не вгадав з Бернатом

Проблеми зі здоров'ям в Алаби змусили Юппа Хайнкеса шукати інші варіанти на лівому фланзі оборони. В другому таймі попереднього матчу з Борусією на позиції австрійця зіграв Рафінья, сьогодні ж наставник "ротен" вирішив зробити ставку на Берната, який, до того ж, протягом минулого тижня не був повністю здоровим.

Проти Севільї першу 45-хвилинку Хуан відіграв погано: помилявся в передачах, не встигав за опонентами. У підсумку його неуважність коштувала Баварії пропущеного гола – Сарабія у штрафному майданчику краще вибрав позицію та забив. Бернат його прогавив (рука Пабло не виправдовує "баварця"). У перерві він справедливо пішов з поля – Рафінья виглядав значно впевненіше.

Як в такому випадку не пригадати нещодавній матч Баварії з РБ Лейпциг – тоді Хайнкес несподівано випустив іспанця на фланзі в старті. Багато в чому саме слабка гра Берната призвела до поразки мюнхенців – першої за багато часу. На "Рамон Санчес Пісхуан" було дежавю.

Гравець матчу – Франк Рібері

Француз був найкращим серед атакувальних виконавців Баварії. Навіть у першому таймі в умовах щільної опіки та пресингу від суперника Рібері знаходив можливості загострювати. У підсумку його дії призвели до автоголу Наваса, а в другій половині зустрічі Франк відмінно накинув м'яч на дальню стійку Алькантарі, який забив другий гол.

Цікаві факти

– Юпп Хайнкес став першим тренером в історії ЛЧ, який виграв 12 поспіль матчів.

– Баварія пропускає в 13 поспіль виїзних матчах ЛЧ.

– Севілья вперше під керівництвом Вінченцо Монтелли програла матч, в якому вела в рахунку.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу, перший матч

Севілья – Баварія – 1:2

Голи: Сарабія, 32 – Навас, 37 (аг), Алькантара, 68