УКР РУС

Севілья – Рома: Моурінью вдався до "ігор розуму" перед фіналом ЛЄ – Дибала, майбутнє Жозе і головна перевага римлян

30 травня 2023 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью поділився очікуваннями від майбутнього фінального матчу Ліги Європи з Севільєю.

"Ми пройшли довгий шлях, на відміну від нашого суперника – Севілья потрапила в цей турнір із Ліги чемпіонів. Ромі ж треба було зіграти 14 матчів, щоб опинитися у фіналі. Безсумнівно, ми заслужили перебувати тут.

Моурінью закрив тренування Роми від клубних співробітників – тренер готує сюрприз на фінал ЛЄ

Я впевнений, що історія не грає у фіналах, але мій колега [Менділібар] вважає інакше, і я маю поважати цю думку. У них є історія і досвід перемог у фіналах Ліги Європи, у нас немає. Для Севільї це – черговий фінал, для нас – екстраординарна подія. Для наших уболівальників це історичний момент, для них – немов чергова гра в чемпіонаті Іспанії.

Чи піду я з Роми після цього сезону? Думаю, аналогічне запитання вам краще поставити не мені, а Менділібару. Це в нього немає тривалого контракту із Севільєю, а не в мене. Мою ситуацію після перемоги в Лізі чемпіонів з Інтером порівнювати некоректно – тому 2010 року мій контракт із "нерадзуррі" завершився, і я підписав угоду з Реалом.

Бюджет Севільї перевищує бюджет Роми – рік тому Залевскі був гравцем молодіжної команди, а зараз він грає в старті. Те ж саме стосується Бове, який ще минулого літа був у Прімавері. У гравців Севільї більше досвіду, але у нас більше злагодженості. Ми граємо цим складом ось уже два роки.

Вісім запитань, і жодного про Дибалу? Завтра Пауло зіграє 20-30 хвилин", – цитує Моурінью Voce Giallorossa.

Фінал Ліги Європи 2022/23 Севілья – Рома відбудеться у середу, 31 травня. Поєдинок у Будапешті стартує о 22:00 за київським часом.

Тесля без воріт: чому в Римі ненавидять Мончі?