УКР РУС

"Севілья" – "Лестер". Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу. Анонс

22 лютого 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якому "Лестер" буде намагатися створити найбільше проблем "Севільї".

"Севілья" – "Лестер"

22 лютого, 21:45. Севілья, "Рамон Санчес Пісхуан"

Головний арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Казка "Лестера" поступово добігає кінця. Чемпіонський кубок в гарбуз не перетвориться, а от виліт у Чемпіоншип стає дедалі реальнішим. Від небезпечної зони "лисів" відділяє лише одне очко. До такої ситуації призвела 5-матчева серія поразок з різницею голів 0:12. Не склалося і в Кубку Англії, де цього вікенду команда припинила виступи на стадії 1/8 фіналу, поступившись першоліговому "Міллуолу".

Єдиною віддушиною для футболістів "Лестера" залишається Ліга чемпіонів. Вони дуже впевнено пройшли груповий етап, забезпечивши собі достроковий вихід у плей-офф. Хоч суперники були далеко не найсильнішими, британцям варто віддати належне, адже в матчах, які мали турнірне значення, чемпіон Англії здобував необхідний результат.

"Севілья" важче долала основне сито турніру, але й опоненти в андалусійців були серйознішими. "Ювентус" іспанцям виявився не по зубах, а другу путівку в плей-офф від групи Н вони розіграли з "Ліоном". Втім, оцінювати гру севільської команди варто й за виступами в Прімері, де Хорхе Сампаолі перетворив свій колектив у бійця навіть за чемпіонство. В жодному разі не можна пройти повз перемогу над "Реалом", яка поставила кінець вражаючій безпрограшній серії "вершкових".

У поточній темпораді "рохібланкос" стабільно перебувають у топ-3, а протягом певного часу навіть втримували позаду себе "Барселону". Впадає в око велика кількість пропущених м’ячів у порівнянні з сусідами по турнірній таблиці, однак останні три матчі "Севілья" зіграла "на нуль", що можна вважати позитивною тенденцією.

Перед матчем колективи мають деякі кадрові втрати. Травмованого Слімані Клаудіо Раньєрі може замінити Мусою, Окадзакі або Греєм, а Хорхе Сампаолі доведеться латати діру в центрі захисту, де аргентинський наставник не зможе розраховувати на двох основних виконавців: Меркадо перебрав жовтих карток, а Пареха пошкодив пах.

"Севілья" – "Лестер": букмекери визначили фаворита

У Лізі чемпіонів ми звикли бачити той самим минулорічний запальний "Лестер", який на великому бажанні, старанні та везінні може обіграти будь-якого суперника. Чому б таким суперником не стати "Севільї", яка зайнята боротьбою за найвищі місця в Прімері? Експерти відводять "лисам" роль статиста, але виїзна нічия або мінімальна поразка залишить шанси і продовжить казку ще на три тижні.

Слова

Хорхе Сампаолі, головний тренер "Севільї":

Це неймовірно важливий матч – у нас є унікальний шанс увійти до вісімки найсильніших клубів планети. Якщо ми не покажемо свою найкращу гру і будемо втрачати концентрацію, суперник створить нам серйозні проблеми.

Клаудіо Раньєрі, головний тренер "Лестера":

Попередній рік був фантастичним. Я знав, що нас очікує похмілля після успіху, але не міг уявити, що буде таке падіння. Сьогодні ми є величезними аутсайдерами, однак ми приїхали і готові боротися зі всіх сил.

Орієнтовні склади команд

"Севілья": Ріко – Феррейра, Рамі, Лангле, Ескудеро – Н'Зонзі, Іборра – Васкес, Насрі, Вітоло – Бен-Єддер.

"Лестер": Шмейхель – Сімпсон, Морган, Хут, Фукс – Марез, Дрінквотер, Ндіді, Олбрайтон – Окадзакі, Варді.