УКР РУС

Севільське Дербі та інші. Анонс суботніх матчів 1-го туру Прімери

21 січня 2012 Читать на русском

Називається, відтермінували. Перший тур сезону 2011/12 вищого іспанського дивізіону дочекався свого початку аж 21 січня.

Сьогодні представляємо Вашій увазі 4 стартові поєдинки. От розповідають Класіко-Коласіко, а справжній футбол, де є все - від інтриги до драми, живе не там. Найкращий чвертьфінальний матч на Кубок Короля відбувся не на "Бернабеу", а в столиці Каталонії, де "Еспаньйол" героїчними зусиллями вирвав перемогу в представника Сегунди В - "Мірандеса" (3:2). Знову диво-гол вдався капітану "червоних" Пабло Інфанте, аж шкода, що команді не довелось довезти додому бодай нічиєї. Особливої уваги гідний і перший гол гостей з більярдним ударом від штанги. Каталонці ж до 85-ї хвилини поступалися два м'ячі, після чого запропонували усім феєрію трьох голів на десерт, який зветься в Іспанії Ремонтадою.

Тепер же "Еспаньйолу", який так відчутно потріпав нерви власним вболівальника та тренеру Почеттіно, доведеться знову тримати удар на "Корнелія дель Прат" проти "Гранади". Суперник наче й іменитіший, і з якіснішим складом, але в останніх матчах, на відміну від "Мірандеса" абсолютно не вражає. Нічого, до них завітав відмінний центрбек Борха Гомес з "Карпат", який на пару з Пап Діакате тепер привласнять ключі до власних воріт, проковтнуть їх, а якщо хочете, здобувайте твердиню через "трупи" творчих оборонців родом з української Прем'єр-ліги.

Загалом прогнозують скромний рахунок і спокійну течію гри, адже як-не-як, а господарі віддали чимало сил битві на Кубок. А ось "Гранада" прагне вибратись із небезпечної зони. Зараз команда на 17-му місці, та у разі поразки всі шанси її обійти мають "Вільяреал" або "Спортінг", які зійдуться в очній ставці у понеділок. Каталонці досить несподівано не програють вже 4 тури. Не думаю, що це станеться сьогодні. А чому несподівано - у суперниках були "Барса" і "Атлетіко" вдома, "Севілья" і Хіхон на виїзді. Розквітає на очах Володя Вайсс, трансферна невдача київського "Динамо", який рве суперників, не питаючи прізвища, на флангах, у класній формі Альваро Васкес, Форлін, Ромарік, Серхіо, Тьєві та Верду.

"Реал Сосьєдад" прийме мадридський "Атлетіко". У двох матчах під орудою Сімеоне "індіанці" повністю контролювали хід гри. І якщо проти "Малаги" на виїзді дещо боялися лізти вперед і передусім старались не пропустити, то вже "Вільяреалу" насипали повний мішок, ще й добряче пожалівши. Дещо схоже на дебютну гру дона Дієго у ролі тренера можна очкувати і на "Аноеті", адже легко в Басконії нікому не доводиться. Он й інший мадридський клуб "Реал" лише мінімально переграв опонента, а "Барса" взагалі втратила 2 очки. А якщо заглянути у попередні зіграні тури, то картина приголомшує - "Сосьєдад" продовжує серію з 7-ми матчів без поразок, а в попередньому турі здолав "Валенсію", нехай навіть без Сольдадо, на "Местальї". Дуже цікаве протистояння, пронозувати яке не візьмусь, хіба що віддам малесеньку частку переваги команді Сімеоне, але й з думкою про нічию.

Севільське Дербі на десерт. Пепе Мель, який грав в матчах Дербі за "Бетіс" у ролі гравця, щодня крутить історичні хроніки підопічним, налаштовуючи їх на пекельну атмосферу принципового протистояння. Тут не вирішуються титули, тут не виділяють кращому гравцеві "Золотий Бальон", тут не заробляють мільярди на власних трансляціях. Тут просто вмирають за результат - інколи це сіро і нецікаво, інколи з феєрією голів та помилок. але завжди пристрасно і віддаючи останні краплини поту і крові, як своєї, так і чужої. Понад два роки вся Андалусія чекала того матчу.
Про що свідчать каси до стадіону напередодні зустрічі. Найдешевше кріселко, яке вже давно зникло з кас, коштувало 45 євро (майже 500 гривень). А андалусійські туалети розкрадають відчайдушні фанати "Бетіса", щоб використати як візуальний ефект папір, яким так полюбляють сипати в Аргентині.

Цьогоріч обидві команди переживають не найкращі часи, розчаровуючи вболівальників серійно та поодинці. "Севілья" з помпою повернула Рейєса, але віддачі цей трансфер, навіть враховуючи дешевизну, поки абсолютно не приносить. "Севільянос" і надалі без перемог, хоча ні "Райо", ні "Еспаньйол" до грандів важко зарахувати. "Бетіс" після краху всередині знову відновився і тільки минулої неділі програв кінцівку "Барселоні" на "Камп Ноу". Чи перерве "Севілья" свою серію? Можливо, я Вам скажу по секрету, все!

Субота, 22.55. Стадіон "Беніто Вільямарін". Це треба бачити і відчувати. Сплеск лютої ненависті та безмежного фанатизму - найспекотніше Дербі Європи у гарячому місті Севілья.

Тарас Котів