УКР РУС

Севідов: Знаю причини невдач Маріуполя, але не говоритиму

14 листопада 2017 Читать на русском

Колишній головний тренер Карпат і Маріуполя Олександр Севідов поділився очікуваннями від матчу цих команд в УПЛ.

"Думаю, що це буде дуже серйозний матч. Точніше, не серйозний, а я б навіть сказав ключовий матч на даному етапі для обох команд. Якщо одна команда перемагає, то інша, як мінімум, вибуває із змагання за вихід у першу шістку. Очікую відчайдушної боротьби. У Львові завжди грати непросто. Навіть не ризикну передбачити, як цей матч завершиться.

Те, що Маріуполь не вигравав два місяці, психологічно впливає на гравців? Безумовно. На будь-яку команду відсутність перемог впливатиме. Як би вона не грала, але без виграшних матчів тяжко відчувати комфорт. Цей компонент має місце і у випадку з Карпатами. Буду коректним – львів’яни теж не часто виграють. Ситуація не найгірша, але перемоги однозначно додають позитивні емоції. Щодо Маріуполя, то два місяці – великий термін. Багато очікувань... Те, що зараз відбувається, мені не дуже правильно коментувати. Думаю, не в зовсім оптимальних психологічних кондиціях команда підходить до наступної гри. В таких матчах будь-яка тактика, напевно, відходить на другий план. Ключовий момент – характер і, як модно раніше було говорити, бійцівські якості.

Чи очікував такої затяжної серії Маріуполя? Для мене це неприємний сюрприз. Я казав це відразу після відходу з клубу і скажу це зараз – я залишав команду, яка була готова перемагати і яка це робила. Тому це стало неприємною несподіванкою. Про причини цього я знаю, але не говоритиму. Зараз обговорювати гру Маріуполя з мого боку некоректно.

Карпати покращили свої результати? Перш за все, львів’яни почали грати дисципліновано. Це передусім стосується оборони – якщо не пропускаєш, то точно не програєш. В атаці свої моменти Карпати також мають. Інша справа, що не реалізовують, але це проблема не лише Карпат, а й всього нашого футболу. Сергій Зайцев вже давно в клубі. Йому добре відома ситуація, тому це все сталося якраз вчасно. Якби затягнули – могли початися незворотні процеси", – сказав Севідов в інтерв'ю офіційному сайт Карпат.

Зайцев: Зараз стабільністю може похвалитися тільки Шахтар

Нагадаємо, матч 16 туру УПЛ між Карпатами та Маріуполем відбудеться в суботу, 18 листопада. Час початку гри – 17:00.