УКР РУС

Севідов: Як мені дивитись в очі гравцям "Металіста"?

5 жовтня 2015 Читать на русском

Керманич "Металіста" Олександр Севідов розповів, що через відсутність фінансування у клубі почалась хвиля звільнень провідних спеціалістів.

"У нас звільняються масажисти, люди з бази, зі стадіону. Людям потрібно чимось годувати свої сім'ї. Футболісти і тренери, які давно у футболі, мають якийсь грошовий запас в себе. А інші працівники клубу працюють за мізерні зарплати і це дуже прикро, адже вони є професіоналами і багато означають для команди. Ну а що нам залишається робити? Ми чекаємо, сподіваємося... Будемо чекати до зими, якщо не лусне терпіння у власника клубу. Я можу сказати, що наразі ми не в силах нічого змінити.

Я спілкувався із багатьма президентами і власниками клубів, і хочу вам сказати, що якби таких людей, як Коломойський, Ахметов, Суркіси було більше, то і клубів у нас було б сильних більше. Звісно, зараз у всіх клубів є якісь труднощі. Але такої ситуації, яка наразі є в "Металісті", не було навіть у "Говерлі". Люди не вірять, а у нас взагалі нічого не платять. Нічого - це взагалі нічого, а не певна сума.

Мені прикро не за себе, а за тих футболістів, яких я запросив у команду. Наприклад, Прийомова та Довгого я взагалі впрошував залишитись, казав їм, що все налагодиться у клубі. Уявіть, як тепер мені дивитись цим футболістам в очі! Тим футболістам, яких я запросив у команду, а вони за 4 місяці жодного разу ще не отримали зарплатні.

На початку сезону, коли у нас була надія, що у "Металісті" все налагодиться, ми боролись і демонстрували непогану гру. А зараз... З тою порожнечею всередині, яка зараз у всього колективу, неможливо демонструвати футбол. Дехто заповнює цю порожнечу пивом, дехто горілкою чи казино. Футболістам в цьому плані важче, тому ми так і граємо", - сказав Севідов.

Нагадаємо, у матчі 10-го туру УПЛ "Металіст" зіграв унічию зі "Сталлю".