УКР РУС

Севідов: Виникають побоювання, що незабаром таким, як нинішній "Металіст", може бути весь український футбол

1 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер харківського "Металіста" Олександр Севідов прокоментував матч 20 туру української Прем'єр-ліги проти донецького "Шахтаря".

"Ну, це може для Вас несподівано, для мене жодної несподіванки немає, що ми так поступилися. Я Вам скажу, ми в паузі грали з командою з першості Харківської області. Ось ми з ними грали так, як сьогодні "Шахтар" грав з нами. Тому що рівень є рівень.

Коли у футболіста вимикаються мізки - це вже просто біда. Ви, напевно, чули - я кричав... Ну, стоїть Марлос - ну куди ти біжиш. Пішли в атаку... Скільки ми пропустили атак - стільки й пропустили м'ячів. На сьогодні є рівень футболістів. Ще півроку тому багатьох гравців "Металіста" навіть за прізвищами не знали, не чули.

Але, що поробиш? Таке теж потрібно пройти... Нічого не можу сказати. Звичайно, шкода, що ми багато пропускаємо. Кожна атака - гол в наші ворота. Це, звичайно, серйозний удар по психології.

Ми ж могли пропустити менше, або більше - суть же не в цьому. Я вже кричав Бобку, що на рекорд йдемо. Справа в тому, що на сьогодні ми бачимо різницю в класі - вона в рази. Я ось, коли йшов, спілкувався з деякими журналістами - у нас побоювання, що через рік-два таким може бути рівень всього українського футболу.

Проте я не скажу, що футболісти грали погано - вони грали як могли. У команді багато проблем. Ось зараз такий результат. Валерій Яремченко якось сказав в одному з інтерв'ю: "Як я можу вимагати від футболіста, якщо йому не платять зарплату?". Я зараз цього говорити не буду, тому що проблеми дійсно у багатьох команд.

Коли ми побачимо "той Металіст"? Щоб побачити "той Металіст", потрібно мати "той бюджет". Тоді повернеться Марлос, тоді повернеться Шав'єр, Тайсон, Соса. На жаль, такі реалії, нікуди від цього не дінешся. Сьогодні "Шахтар" рівно на стільки, а може навіть і ще сильніший за харківський "Металіст", - розповів Севідов у ефірі телеканалу "Футбол 1".

Нагадаємо, "Металіст" із хокейним рахунком поступився "Шахтарю".

Харків'яни повторили свій антирекорд.