УКР РУС

Севідов та Павлов проти екс-своїх. УПЛ. 10 тур. Анонс матчів неділі

30 вересня 2012 Читать на русском

10-ий тур УПЛ завершать чотири поєдинки між командами, про турнірні завдання яких на сезон поки що важко сказати щось конкретне.

“Говерла” - “Металург” (Д)

30.09.2012. 16:00. Ужгород, стадіон “Авангард”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Чотири роки гри за Метадон... Чотири роки тренерства (два в “Металурзі-2” і стільки ж в основній команді)... І от тепер Олександр Севідов прийматиме свою екс-команду.

Закарпатці після невдалого старту начебто вийшли з кризи - пройшли у наступний розіграш Кубка України, у двох останніх турах набрали чотири очки. Щоправда, в одному з них зіграли внічию з аутсайдером - запорізьким “Металургом”. Зрештою, “Говерла” так і залишилася передостанньою. Але за останні три зустрічі команда пропустила лише двічі, що свідчить про те, що гра в обороні поступово налагоджується.

Невдало розпочав чемпіонат і МетаДон, але от в останніх турах, відколи команду очолив Юрій Максимов, справи у команди пішли дуже непогано і донеччани несподівано піднялися на п'яту сходинку. До того ж в останньому турі розгромили з рахунком - 5:0 дуже непростого суперника - київський “Арсенал”. А от похід “Металурга” за Кубком зупинив “Чорноморець”.

Власне, як виліт із цього турніру вплине психологічно на гравців “Металурга” - наразі невідомо. Так, як і поки важко прогнозувати, чи продовжить “Говерла” свою безпрограшну серію. Відповідь на ці питання дасть нам сам матч, який, можливо, і не стане видовищним, але однозначно, боротьби на полі буде багато.

Цікаво і те, що “Говерла” ще жодного разу не перемагала “Металург”. З десяти зустрічей - п'ять перемог МетаДона і стільки ж нічиїх.

Дискваліфікований: Мораєш (Металург)

“Кривбас” - “Металург” (З)

30.09.2012. 17:30. Кривий Ріг, стадіон “Металург”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

На перший погляд здається, що у “Кривбаса” не повинно виникнути проблем із аутсайдером чемпіонату. Але от, попри вдалий старт, якщо ще й враховувати матч Кубка України проти “Севастополя”, криворіжці програють вже чотири поєдинки поспіль. Натомість запоріжці у кожному матчі (нехай в них це не надто добре вдається) показують, що повертатися у Першу лігу зовсім не мають наміру.

До того ж кадрові втрати у господарів чималі - через травми не зможуть допомогти Олегу Тарану Федорів, Пашаєв та Матіч. А от у Кварцяний, окрім дискваліфікованого Тейку, може розраховувати на решту всіх своїх підопічних. Словом, команда Кварцяного має чудову нагоду здобути три пункти.

Загалом же команди зустрічалися між собою 38 разів - 12 разів перемагав “Кривбас”, 10 разів - запоріжці, ну а ще 16 ігор завершилися внічию.

Дискваліфіковані: Лобджанідзе - Тейку

“Ворскла” - “Іллічівець”

30.09.2012. 18:30. Полтава, стадіон “Ворскла”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Павлов їде додому. Хоча відхід Миколи Петровича із полтавської команди був дещо скандальним, екс-тренер “Ворскли” і досі про цю команду відгукується лише позитивно.

Обидва суперники пройшли далі у Кубку України, а от у чемпіонаті у них справи ідуть по різному. Гірше у полтавців. Вони узагалі знаходяться впритул до зони вильоту, випереджаючи її лише на чотири пункти.

Напевне, будуть проблеми у Сергія Свистуна і в цьому матчі. Насамперед тому, що на відміну від Миколи Павлова, який може розраховувати на усіх виконавців, за “Ворсклу” не зіграє Маркоскі, який був вилучений у матчі з “Металістом”. До того ж Йован ще й образив арбітрів і тим самим додав собі ще плюс три матчі дискваліфікації. Словом, “Ворсклі” у найближчих матчах буде дуже й дуже непросто.

Не на користь полтавчан і статистика: з 28 матчів проведених із “Іллічівцем” вони перемогли дев'ять разів і тричі зіграли внічию, відчувши гіркоту поразки у решті 16 поєдинках.

Дискваліфікований: Маркоскі (Ворскла)

“Карпати” - “Арсенал”

30.09.2012. 19:30. Львів, стадіон “Україна”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

“Карпати” спробують матчем із “каштанчиками” перервати програшну серію у чемпіонаті, яка налічує ось уже три матчі поспіль. Однак гравці “Арсеналу”, вочевидь, будуть налаштовані лише на перемогу. Насамперед тому, що в останньому турі зазнали розгромної поразки від донецького “Металурга” - 0:5. Однак тут потрібно врахувати і те, що матч 1/16 Кубку України для київської команди також видався дуже непростим і вони змогли здолати першолігову “Сталь” лише у додатковий час. Відповідно гості, вочевидь, будуть більш виснаженими, аніж “зелено-білі”.

Вистачає у Кучука і кадрових проблем - через травми пропускатимуть гру Куанса, Мазілу та Рафаель. І нехай через туж причину Костов не зможе розраховувати на Голодюка, Зеньова і Болохана, проте слід згадати і про дискваліфікованих “канонірів” Шахова та Флореску.

Словом, зважаючи на усі ці обставини, можна перед матчем командам дати рівні шанси. До того ж “Карпати” гратимуть вдома, де статистика зустрічей з “Арсеналом” на їхньому боці - 6 перемог, стільки ж нічиїх та три поразки. От тільки востаннє львів'яни перемагали “Арсенал” вдома ще у 2010 році.

Отож чи переможуть львів'яни сьогодні? Про це Вам, розпочинаючи із 19:30, розповість онлайн-трансляція “Карпати” - “Арсенал”.

Дискваліфіковані: немає - Шахов, Флореску

Підготував Андрій Думич