УКР РУС

Севідов: Скорочення кількості команд УПЛ? Зменшивши кількість аптек, люди не перестануть хворіти

22 грудня 2015 Читать на русском

Головний тренер харківського "Металіста" Олександр Севідов поділився особистою думкою щодо можливого формату чемпіонату.

Яку позицію щодо формату чемпіонату зараз займає "Металіст"? Спілкувалися з цього приводу з Олександром Бойцаном?

На жаль, не зможу прокоментувати позицію "Металіста" щодо цього питання. Тому що ми ще не зустрілися з Олександром Володимировичем. Повинні зустрітися завтра-післязавтра. Тому позицію клубу не готовий озвучити.

А ваша особиста думка щодо ситуації з форматом?

Я не думаю, що від зменшення кількості команд покращиться якість футболу. Від того, що ми скоротимо кількість аптек, люди ж не перестануть хворіти. Я дуже сумніваюся, що кардинальне скорочення клубів Прем'єр-ліги може збільшити глядацький інтерес. Зараз просто не до футболу в країні, хоч 8 команд, хоч 6. Я можу сказати, як людина, що цікавиться футболом: на мій погляд, кардинальне зменшення кількості клубів не вплине на якість гри. Може бути, схема вплине, це так. А скорочення - ні. У людей в житті і так стільки негативу, що не можна в них забирати ще й футбол.

Яку кількість команд ви б хотіли бачити в ідеалі?

В ідеалі, звичайно, це 16 команд, але це в тому випадку, якщо ми говоримо про стабільні клуби, без проблем з фінансуванням. Ось до цього потрібно прагнути. Може бути, вводити якісь державні програми з порятунку українського футболу, але від того, що ми скоротимо кількість команд, краще не стане. Це моя особиста думка. Офіційну позицію клубу я вам озвучити не можу, вона мені не відома.

Олександр Москаленко, "Футбол 24"