УКР РУС

Севідов: "Металіст" не ставить перед собою високих завдань у новому сезоні

16 червня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" поговорив з головним тренером "Металіста" Олександром Севідовим.

- Олександре Володимировичу, "Металіст" вийшов з відпустки. Що відомо про тренувальний процес? Команда проведе збори в Закарпатті, чи, може, відправиться кудись за кордон?

- Усі терміни відомі, план є. Вчора команда вийшла з відпустки, і до 24 числа включно вона буде перебувати в Харкові. 26-го числа вирушаємо в Закарпаття. Спочатку планували провести збори в Австрії, але через обмежений склад футболістів вирішили провести збори не в Шенгенській зоні. Ви ж розумієте, що оформити візи швидко не вийде. Тим більше ми до кінця не знали, хто буде в команді, а хто ні. Серед невеликого вибору місць вибрали Закарпаття - там найменше відчувається спека.

- Де конкретно базуватиметься "Металіст"?

- Під Ужгородом. Спортивно-готельний комплекс "Камелот".

- В обоймі насправді зараз лише 13 осіб чи підтягнули ще гравців молодіжного складу?

- Зрозуміло, підтягнули. Уже під'їхали молоді Дехтяренко та Бойчук. Футболісти потихеньку з'їжджаються. Ми їх особливо не сваримо за запізнення, тому що спочатку планували зібратися 20 числа, а вийшли 15-го. Тому ті, хто відпочивав за кордоном, повертаються трохи пізніше.

- Ковальчук і Назаренко залишаються в "Металісті"?

- Ковальчук вже з командою. Назаренко під'їде через два дні.

- Два легіонери, що лишились, португалець Каядо і хорват Булят не покидають команду?

- Каядо під'їде 20 числа. У нього були заздалегідь заброньовані квитки і найбільш дальній, незручний переліт. А Булята, швидше за все, в команді не буде (за нашою інформацією Булят отримував в "Металісті" 20 тисяч доларів. - В.П.).

- Загалом, на легіонерів команда робити ставку більше не буде?

- Є пріоритетна позиція керівництва клубу. Це свої вихованці та адаптовані до чемпіонату України футболісти. Але якщо з'явиться якісний легіонер, ніхто відмовлятися від його покупки не стане.

- Чи озвучені  цілі на наступний сезон?

- Поки немає. Цілі будемо визначати ближче до початку сезону, коли буде остаточно видно комплект команди. Не думаю, що ці цілі будуть дуже високі, але і боротьба за виживання навряд чи буде входити в наші плани.

Валерій Пригорницький