УКР РУС

"Setanta – це політично заангажований проект": представник Руху знищив транслятора УПЛ

1 липня 2023 Читать на русском

Генеральний директор Руху Ігор Дедишин розповів, чому львівський клуб не зацікавлений, аби Setanta і далі була транслятором УПЛ.

"За минулий сезон жоден клуб, який увійшов до пулу Setanta, не отримав жодної копійки. Рух не мав тоді позиції за Setanta або за "плюси". Ми вже тоді стояли за УПЛ ТБ. І всіх переконували. Ми розуміли, що Setanta – це політично заангажований проект, який з'явився на українському ринку завдяки президентові УАФ Андрію Павелку.

Рух звинуватив УАФ у зриві створення УПЛ ТБ: "Будь-яке об'єднання клубів – це поразка Павелка та його команди"

Вже тоді нам було зрозуміло, що це брехня, що цей проект не злетить. Час показав, що ми мали рацію. В результаті клуби віддали свої права безкоштовно, за нуль, а Setanta з горем навпіл зробила продакшен, отримала свої дивіденди та орієнтовно 100 тисяч передплатників. Клуби постраждали, а Setanta залишилася у глибокому плюсі. Setanta зайшла на ринок, забравшись до кишень клубів", – розповів Дедишин в інтерв'ю на YouTube-каналі Руху.

Нагадаємо, минулого сезону клуби УПЛ так і не змогли домовитись про єдиний телепул – частину матчів показувала Setanta (яка, в результаті, розірвала співпрацю з УПЛ), а частину транслювала "1+1 media".

"Це трохи дивакувата математика": у Вересі пояснили, чому зірвали єдиний телепул