УКР РУС

Серія А. 8 тур. Анонс

22 жовтня 2011 Читать на русском

Таке буває рідко, однак центральним поєдинком 8 туру Серії А, напевне, стане гра "Рома" - "Палермо".

 

Дивно, що цю гру не виокремили, а поставили на той час, коли зазвичай і відбувається переважна більшість матчів чемпіонату Італії — неділя, 16:00.

У разі перемоги “Рома“ обійде у турнірній таблиці опонента, тим паче, що на поле нарешті повинен повернутися Франческо Тотті, який, вочевидь, дуже злий через те, що його партнери так і не зуміли перемогти в римському дербі. Саме перемогти, адже Імператора у таких матчах навіть нічия не влаштовує.

“Палермо” вдало розпочав чемпіонат із новим молодим тренером Девісом Манджею, тому поразку від “Мілану” з рахунком 0:3 лакмусовим папірцем поки що не вважатимемо. “Рома” ж поступово сприймає ідеї нового наставника Луїса Енріке, і поразку від “Лаціо” також не будемо вважати орієнтиром. Просто варто подивитися цю гру, оцінити силу команд і зробити висновок, яка саме з них більш гідна, аби пристати до пелетону лідерів. Не станемо віддавати перевагу жодній з команд, однак нагадаємо, що у минулому сезоні “Рома” двічі із “Палермо” не зуміла зіграти навіть внічию.

Ще один поєдинок який заслуговує на увагу - “Ювентус” - “Дженоа”. Туринці й надалі очолюють турнірну таблицю, навіть незважаючи на те, що у попередньому турі зіграли внічию (а могли і програти) з “Лечче”. “Дженоа” все ще перебуває у пошуках своєї гри. Ну принаймні тепер це типовий середняк — дві поразки, дві нічиї і стільки ж перемог.

Здавалося б, “Стара синьйора“ без проблем повинна брати три очки у цьому поєдинку, проте ще у минулому сезоні генуезці неодноразово дивували (хоча знову ж таки, могли втратити пункти із слабким опонентом). Та все ж, як свідчить статистика, за останні 10 поєдинків “Дженоа” лише раз здолала “Ювентус” і ще двічі зуміла зіграти внічию. Ну принаймні “Дженоа” може увійти в історію як команда, яка вперше перемогла “Ювентус” на його новому стадіоні.

 А от щодо “К'єво”, то на цю команду чекає нелегкий виїзд до Мілану, де цю команду прийматиме дуже непереконливий у цьому сезоні “Інтер”. У минулому сезоні “маленькі віслюки” вже перегравали “нерадзурі”, однак тоді міланців тренував сумнозвісний (якщо вести мову про “Інтер”) Рафа Бенітес, та й перемога була домашньою. А “К'єво” з кожним наступним матчем лише підтверджує реноме домашньої команди, при цьому зовсім не вміючи грати на виїзді. Ризикнемо, та все ж спробуємо спрогнозувати перемогу підопічних Раньєрі. Можливо, навіть не надто важку.

“Кальярі”, яке несподівано опинилося у групі лідерів, прийматиме дуже непростого суперника - “Наполі”. Підопічні Маццарі вдало виступають у Лізі чемпіонів, однак інколи дивують несподіванками у внутрішній першості. Навряд чи Маццарі ризикне (як у матчі із “К'єво) випустити резервний склад. Тим більше, в євротурнірі - перерва. Якраз чудова нагоди, аби нарешті почати набирати очки у внутрішній першості і вказати “Кальярі” на справжнє місце команди. (Ну не віриться, що третє місце, яке наразі посідає “Кальярі”, залишиться за ним і по закінченні чемпіонату).

Конкурент “Наполі” у боротьбі за чемпіонство - “Мілан” - гратиме у гостях із “Лечче”. Наразі у турнірній таблиці “Лечче” випереджає лише “Чезену” і здавалося б “Мілан”, який почав виходити із кризи і повинен без проблем обіграти опонента. Тільки от цікаво, що вже впродовж п'яти матчів "Мілан" не може перемогти свого майбутнього суперника у гостях.

Цікавою обіцяє стати і гра "Фіорентина" - "Катанія". Підопічні Сініші Міхайловіча набрали непоганої ходи, однак і "Катанія" у попередньому турі зуміла переграти "Інтер". Та все ж таки віддамо перевагу "фіалкам", адже вони зустрічалися із сицилійцями 12 разів і лише одного разу програли, ще двічі зіграли внічию.

А завершуватиме програму туру поєдинок "Болонья" - "Лаціо". Болонці у цьому сезоні поки що не вражають, а от "орли" додають з кожною грою. Та попри те, не віриться, що перемога "бьянкочелесті" дістанеться легко. Та й Марко Ді Вайо ніяк не може забити свій перший гол у цьому сезоні.

"Парма" ж, яка зуміла у попередньому турі обіграти "Наполі", прийматиме "Аталанту". Тут важко віддати перевагу котрійсь із команд, хоча, зважаючи на те, що у пармезанців є атомний мураха Себастьян Джовінко, талант якого "Юве" розгледів лише тепер і хоче повернути гравця у свої лави, важче, напевне, все ж таки буде гостям.

"Удінезе" ж, напевне, збереже лідерські позиції і після цього туру. Ну не віриться якось, що "Новара" зможе хоч щось протиставити підопічним Гвідоліна, які, попри традиційний розпродаж лідерів, вдало стартували як на євроарені, так і у внутрішній першості. Ця зустріч, до речі, стане першою для обох команд. Для кого перший млинець стане глевким?

Також вперше між собою зустрічатимуться "Сієна" та "Чезена". Гості нібито почали потроху вибиратися з кризи, однак і "Сієна" вже встигла здивувати у цьому сезоні, зігравши внічию із "Ромою". Саме господарі, радше за все, не програють у цьому матчі, адже у "Чезени" і так неабиякі проблеми із забиванням голів, а тут ще й через дискваліфікацію буде пропускати матч (і не один) Адріан Муту.