УКР РУС

Сер Алекс: передостанній крок. Анонс 37 туру АПЛ (скорботного)

11 травня 2013 Читать на русском

Поспішайте бачити Фергі на тренерській лаві "МЮ", Мойєса в "Евертоні", а Стіляна Петрова - в "Астон Віллі".

Кінцівка сезону на Альбіоні обов'язково увійде в підручник історії Прем'єр-ліги під особливо чітким шрифтом. Вже сьогодні великий капітан "Вілли" Стілян Петров востаннє виведе свою команду на поле. Болгарський футболіст, звісно, грати не буде, адже лише оговтався від виснажливої боротьби з лейкемією. Днями він офіційно оголосив про закінчення кар'єри, сьогодні ж його в атмосфері журби проведе з футболу увесь стадіон "Вілла Парк". Стоячи.

Це повинно стати додатковим стимулом для команди Пола Ламберта у матчі з "Челсі". Обидва суперники перебувають за півкроку від вирішення своїх головних турнірних завдань - бірмінгемці прагнуть зберегти прописку, а лондонцям кортить у Лігу чемпіонів. "Астон Вілла" є традиційно незручним суперником для "аристократів" і лише в першому колі чинного чемпіонату сталося щось нереальне - "Челсі" розтрощив Бірмінгем з рахунком 8:0. Ця перемога досі є найбільш крупною в сезоні, і, звісно, найкращий спосіб для Бентеке і Ко змити ганьбу - відібрати очки в команди Бенітеса. Завдання досить реалістичне, зважаючи на форму, яку набрали "віллани" наприкінці сезону, а також фінал Ліги Європи, на якому подумки зосереджуються "аристократи".

Ще два матчі, сповнені смутку, побачимо завтра. Для Фергі і Мойєса вони стануть передостанніми на посту своїх клубів, відтак, ажіотаж навколо матчів "Евертона" з "Вест Хемом" і особливо "МЮ" зі "Суонсі" - величезний. В плані ж турнірних завдань не буде рівних всім іншим поєдинкам неділі. Насамперед, варто звернути увагу на візит "Тоттенхема" у Сток, де "гончарі" приготували борцеві за ЛЧ гарячий прийом. "Шпорам" не вдається взяти гору над підопічними Пюліса вже в трьох поспіль матчах чемпіонату, зараз же три очки важливі для Боаша, як ніколи. Адже втрата очок на "Британії" за умови вівторкової звитяги "Арсенала" над "Віганом" означатиме для "Тоттенхема" проліт повз Лігу чемпіонів.

В зоні високого ризику перебувають "Сандерленд" та "Саутгемптон", які зустрінуться на території "чорних котів". Шокова терапія Ді Каніо, схоже, втратила свій чарівливий ефект - "Сандерленд" не перемагає вже в двох матчах поспіль. А це означає, що потрібен новий імпульс і, будьте певні, Паоло його здійснить. Іншим претендентам на виліт - "Норвічу" і "Ньюкаслу" має бути дещо простіше, адже вони гратимуть проти команд, які втратили будь-яку турнірну мотивацію. І все ж губити пильність не варто. Потрібна перемога і "Фулхему", який в чотирьох останніх поєдинках неодмінно поступався, тож скотився на дно турнірки і гіпотетично може вилетіти в Чемпіоншип.

Врешті, матчі "Ман Сіті" та "Вігана", які сьогодні розіграють Кубок Англії, перенесені на вівторок. І якщо віце-чемпіонам байдуже, що для відновлення у них буде лише два дні, то "Вігану", який лагодиться брати очки на "Емірейтс", такий стан речей може мати фатальне значення. Поразка від "Арсеналу" за умови, що "Ньюкасл", "Сандерленд" і "Норвіч" візьмуть завтра бодай по одному очку, визначить третього невдаху сезону, який делегуватиметься в Чемпіоншип. Втрата "латтікс" - ще одна гіпотетична скорбота туру. Все ж до простих хлопців з міста, де усім заправляє не футбол, а регбі, вже встигли звикнути в еліті і пройнятися симпатією.

Золоті слова до вікенду

Гарет Бейл, півзахисник "Тоттенхема", про відхід Фергюсона: Це величезний шок. Особисто я не очікував такого. Гадаю, він найкращий тренер в історії футболу.

Стілян Петров, капітан "Астон Вілли": Футбол - це ще одна моя любов, мені важко з ним прощатися.

Девід Мойєс, наставник "Евертона": Я знаю, що стати заміною найкращого тренера в історії - дуже важко. Але такий шанс випадає зовсім нечасто. З нетерпінням очікую свого дебюту на "Олд Траффорд".

Андре Віллаш-Боаш, наставник "Тоттенхема": Ми повинні виконувати свою роботу і очікувати на промахи конкурентів.

Френк Лампард, півзахисник "Челсі": Я завжди наголошую, що хочу провести кінець своєї кар'єри в "Челсі".

"Астон Вілла" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:0, 3:3 (Янг, Хескі, Кларк - Лампард, Дрогба, Террі), 3:1 (Айрленд, Петров, Бент - Дрогба), 2:4 (Коллінз, Ліхай - Старрідж, Івановіч-2, Торрес), 0:8 (Торрес, Луїс, Івановіч, Лампард, Рамірес-2, Оскар, Азар)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Сток Сіті" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:2 (Фуллер - Бейл-2), 2:3 (Етерінгтон, Джонс - Крауч-2, Модріч), 2:1 (Етерінгтон-2 - Адебайор), 1:1 (Камерон - ван дер Варт), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Сандерленд" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:0 (Флетчер)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Норвіч" - ВБА

Попередні матчі: 0:1 (Одемвінгі), 2:1 (Сурман, Морісон - Лонг), 1:2 (Снодграс - Гера, Лукаку)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

КПР - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 0:0, 0:1 (Бест), 0:1 (Амеобі)

Прогноз "Футболу 24": 0:0

"Евертон" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:1 (Колеман - Хібберт, автогол), 2:2 (Білялетдінов, Феллаїні - Спектор, Піккьон), 2:1 (Анічебе, Пієнар - Коул)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Фулхем" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 0:1 (Пентсіл, автогол), 2:5 (Дембеле, Сідвел - Родрігес-3, Куйт, Суарес), 1:0 (Демпсі), 1:0 (Шкртел, автогол), 0:4 (Шкртел, Джеррард, Даунінг, Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"МЮ" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:0 (Чічаріто), 2:0 (Скоулз, Янг), 1:1 (Евра - Мічу)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Арсенал" - "Віган"

Попередні матчі: 2:2 (Аршавін, Бендтнер - Вотсон, Скілаччі, автогол), 3:0 (ван Персі-3), 4:0 (Артета, Вермален, Жервіньо, ван Персі), 1:2 (Вермален - Ді Санто, Гомес), 1:0 (Артета)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Редінг" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 0:1 (Баррі)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

Cвій прогноз на ці поєдинки ви можете зробити на сторінці додатку "Футбол 24 - Футбольні прогнози" у В Контакті.

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87