УКР РУС

"Сент-Етьєн" - "Дніпро". Ліга Європи. Анонс

5 листопада 2015 Читать на русском

ЛЄ, груповий етап, 4-й тур. 5 листопада. 22:05. Сент-Етьєн, стадіон "Жоффруа Гішар". Арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія). Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24". Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 2".

«Дніпро» у минулому турі перевернув ситуацію з ніг на голову. Маючи чудові шанси на кваліфікацію у плей-офф Ліги Європи, «дніпряни» не то що ними не скористалися, а навпаки, серйозно похитнули свої шанси на успіх. Поразка вдома від «Сент-Етьєна», що на той час не міг розраховувати на 7-х гравців складу, в тому числі на одного з лідерів оборони (Баяль Саль) та основного форварда (Беріч), стала сильним ударом по цьогорічних амбіціях команди Маркевича.

Перемігши, «Зелені» вже випереджають «Дніпро» за рахунок особистих зустрічей при рівній кількості балів (по 4 очки). Тобто хоча б нічия у Франції не дозволить «Дніпру» обійти підопічних Крістофа Галтьє. Було б непогано виграти.

Але чи по силам це зараз «Дніпру»? З одного боку, хочеться в це вірити, та і підбір виконавців у Мирона Маркевича дуже пристойний. З іншого – гра та результати «Дніпра» останнім часом не тішать (якщо не рахувати всерйоз розгром «Сталі» з рахунком 6:0), в тому числі і в першому матчі з французами в Дніпропетровську… Додайте сюди ще травму гравця основи Валерія Федорчука та неможливість задіяти Романа Зозулю, що, здавалось, тріумфально та надовго повернувся після матчу зі «Сталлю». Зозулю турбують болі у коліні, тому його вирішили поберегти.

Хоча «Сент-Етьєн» дає «Дніпру» ще один шанс скористатись своїми кадровими проблемами. У минулому турі чемпіонату Франції, в якому СЕ переграв «Реймс» 3:0, не брали участь через травми Баяль Саль та герой першого матчу Ромен Амума. Невелика, але все ж допомога Мирону Богдановичу.

Як буде проходити гра? «Сент-Етьєн», звісно, буде грати прагматично, але все ж фактор свого поля і шалена підтримка вболівальників може заставити його діяти більш розкуто. Здається, що це спонукає Маркевича до гри на контратаках. Але з іншого боку, «Дніпро» може спробувати зіграти першим номером і нав`язати свою гру супернику. З точки зору контролю м`яча дві команди приблизно однакового рівня, так що це лише питання тактики, вибраної обома тренерами.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Сент-Етьєн»: Рюфф‘є – Клерк, Перрен, Погба, Ассу-Екотто – Лемуан, Клеман – Ру, Ейссерік, Монне-Паке – Беріч

 «Дніпро»: Бойко – Федецький, Дуглас, Гуйє, Андерсон Піко – Даніло, Едмар - Матеус, Ротань, Лео Матос – Селезньов

Олександр Гапоненко