УКР РУС

Сенсаційний мідуїк в Італії - "Юве", "Мілан", "Наполі". Підсумки 9 туру Серії А

31 жовтня 2014 Читать на русском

Перші в сезоні поразки "Ювентуса" і "Сампдорії" ознаменували кінець безпрограшних в італійському чемпіонаті.

Але про все за порядком. Тур розпочався в Реджо Емілія, де "Сассуоло" приймав "Емполі". Команда Ді Франчеко у видовищній грі зумліа продовжити серію тріумфів, що 3 тури тому почалась з нічиєї проти "Ювентуса" - прем'єрної втрати очок Аллегрі зі "Старою Синьйорою". Двічі поспіль "нероверді" відвантажували супернику 3 голи, а пропускали лише раз. І це ще Берарді пенальті не реалізував. Між тим, "Сассуоло" відірвався від зони вильоту вже на 4 бали, а ось "Емполі" після серії з 5-ти матчів без поразок знову без очок і залишається на кордоні з нею, нерідною.


"Наполі" душив-душив. але сам подарував 2 очки "Аталанті". Колантуоно вирішив повернутися до Деніса у старті, і капітан бергамаскі віддячив взяттям воріт гостей - усього лише першим у нинішньому розіграші для 33-річного нападника. Гол виявився робочим і динамічним. Херман Густаво у центрі поля, вже на неаполітанській  половині, скинув м'яч на правий фланг, стрімголов побіг у штрафний і сам же замкнув подачу. Така собі гольова стіночка через третину поля. До слова, то був перший момент і прицілний удар "Аталанти" в матчі. Гості не знітились, і після феноменального проходу Гулама зліва Кальєхону (на хвилиночку - найкращий бомбардир нинішньої Серії - 7 голів) залишалось лише підставити ногу і спрямувати снаряд у порожні ворота з півметра. Не вийшло. У підсумку Ігуаїн забив лише раз, а ще не реалізував пенальті. Нічия означає, що "Наполі" продовжив похід за графіком "нічия на виїзді - перемога вдома".  "Аталанта" на наступний матч через червону картку втрачає Луку Чігаріні - реджісту, чи то пак відтягнутого плеймейкера.

 

"Мілан" чекала напружена поїздка на Сардинію - в гості до Земана. Сардинці спершу возили захист міланістів, як хотіли. Це мало логічний вінець - колумбієць Ібарбо вперше у сезоні 2014/15 розписався в чужих воротах. Бонавентура забив вдруге - цього разу розкішним парашутиком за спину воротареві Краньйо. Навіть Андрій Шевченко міг би смачно прицмокувати, переглядаючи гол з різних ракурсів. Можливо, варто Фернандо Торресу взяти у "Джека" кілька уроків? Хоча... Бонавентура зізнався після матчу, що просто хотів подати з правого флангу, а круглий залетів у ворота. "Кальярі" вже 3 тури не програє, "Мілан" і того більше - після поразки з "Ювентусу" 6 ігор без поразок. Ось лише мінус один і доволі жирний - з цих дуелей аж 4 нічиї і 2 вікторії.

"Фіорентина" несподівано розгромно змела з майданчика "Удінезе", завдавши Страмаччоні третьої поразки в сезоні. Фріульці в одному матчі пропустили половину від голів, пропущених за попередні 8 турів. Аналогічна ситуація у "фіалок" - тільки із забитими. Тихою сапою, 21-річний сенегальський форвард Хума Бабакар вже наколотив 4 м'ячі. "Удінезе" змістили з подіуму на 6-ий рядок, хоча очок "зебри" набрали однакову кількість з 3-ма іншими командами.

 
Колишня команда засмутила Сінішу Міхайловіча. Колись гравець і асистент тренера в "Інтері" цього разу завітав на "Меацца", не маючи за плечима жодного програшу. Сербський алленаторе спробував повторити фокус з матчу проти "Роми", але на доданих хвилинах захист "Сампи" таки не витримав і дав тріщину. Могло скластись і по-іншому, якби Дункан замість поперечки поцілив у ворота в першій половині гри, на яку завітав тренер збірної Італії Антоніо Конте.

Публіка незадоволено гула і навіть світила лазером в очі наставника "Інтера" Вальтера Маццарі, але вдіяти інтерісті нічого не могли - Паласіо безжально поров усі моменти. Блискучий шанс відзначитись мав генуезець Едер - тут уже Хандановіч виступив у всій красі, відвівши загрозу ефектним стрибком. І ось прийшла 90+1 хвилина: красиве й акторське падіння. Ікарді реалізував пенальті, звісно, класно, проте щодо заслуженості такого суворого вироку питання залишились чималі. Два матчі, два пенальті, два голи Ікарді - 6 очок і спасіння посади Маццарі, який закриває очі на освистування і зізнається, що пишається своєю командою. "Інтер" лише восьмий, але від "бронзи" відділяє одна нічия.

 
Коротко ще про 3 матчі перед тим, як перейти до лідерів. "Парма" вшосте поспіль програє, але Донадоні дивом втримується на тренерському стільці без трьох ніжок. Пармезанці на самому дні, з якого поки видно, куди вибиратись: 3 очки набрано, до виживання бракує 4-х пунктів. "Торо" всередині і ні на що особливо не претендує. "Палермо" з боями виборов перемогу в матчі з іншим аутсайдером - "К'єво". Друга в сезоні, друга поспіль домашня для "розанері" - від передостанніх "летючих віслюків" уже 5 очок різниці. "Лаціо" впустив перемогу на полі "Верони". Тріумф цей не став би, зрештою, дуже заслуженим, а ось нічия - саме те, на що награли обидві команди. Римляни могли відірватись у гонці за ЛЧ, а так просто очолюють пелотон.
 
Наздогнали! Відразу два провідні видання Італії вийшли з таким заголовком, який сповістив Апенніни про небачене досі - поразку "Ювентуса" на полі "Дженоа". "Юве" дозволив "Ромі" зрівнятись за очками, пропустивши на 90+4 від Луки Антоніні - екс-захисника "Мілана". "Рома" на класі розібралась з "Чезеною" і також набрала 22 бали. Аллегрі не сподобався газон на "Марассі", але факт залишається фактом - команда зі середини таблиці завдала першої поразки тричі чинним чемпіонам Італії у 500-му матчі Джанлуїджі Буффона за "Юве". Проти останнього знову каркас воріт - колись це мало статись, врешті-решт. Зустрічайте невезіння - воно поспішає повернути туринські борги.
 
Тарас Котів, Футбол24