УКР РУС

Сенсаційна “Герта”, зміна аутсайдера. Підсумки 16 туру Бундесліги

15 грудня 2015 Читать на русском

Один з найцікавіших уїк-ендів першої частини чемпіонату подарував нам першу поразку Андре Шуберта, вольову і драматичну перемогу “Аугсбурга” та обнадійливу нічию “Вердера”. “Футбол 24” підсумовує 16 тур Бундесліги.

Дербі вдалося. Доволі несподіваний опір зустріла “Баварія” в 16 турі. Незважаючи на те, що “Інгольштадт” грав на виїзді, команда Хасенхюттля зробила все для того, аби нерозпіарене нове баварське дербі не стало грою в одні ворота. І їм це вдалося! Судіть самі – до 65-ї хвилини рахунок у матчі був 0:0. Після цього підопічні Гварідіоли змогли забити лише двічі, і це при тому що мюнхенці останнім часом (якщо не враховувати матч із “Гертою” двотижневої давності) регулярно влаштовували виніс тіла суперника на “Альянц Арені”. На виході маємо цілком справедливий результат: “Баварія” хоч і з потугами , але справедливо виграє і стає “осіннім” чемпіоном, а “Інгольштадт” демонструє гідну гру в матчі з найсильнішою командою чемпіонату.

Почати з малого. Хотілось би вірити, що дві підряд нічиї “Вердера” в чемпіонаті є малим свідченням того, що Віктор Скрипник таки знайшов спосіб як налагодити гру команди. “Музики” провели доволі непоганий матч, в якому вели у рахунку 75 хвилин. Промовистим є той факт, що бременці з десяти ударів по воротам Хорна, сім з них направили безпосередньо в площину рамки. Гол Швенто не лише забрав у “зелено-білих” перемогу, а й став уже дев’ятнадцятим підряд пропущеним у Бундеслізі. Мабуть, над захистом своїх воріт “Вердеру” і потрібно попрацювати цей тиждень перед заключною грою першого кола з “Айнтрахтом”.

Дортмунд такий Дортмунд. “Борусія” вкотре рознесла суперника. А перед тим мінімально програла “ПАОК” в Лізі Європи. Їй-Богу, команда Тухеля зараз складає враження чогось передбачуваного і непрогнозованого водночас. Мало не перед кожним поєдинком “Борусії” очікуєш щось на зразок результату з “орлами” - привчили вже “шершні”до таких рахунків своєю полум’яною грою в атаці. До того ж, серед всіх чотирьох поразок “Борусії” в цьому сезоні, жодна не виглядає логічною. В матчах з “Гамбургом”, “Краснодаром” і “ПАОК” дортмундці якимось чудом не змогли реалізувати достатню для перемоги кількість нагод, а рівна гра з “Баварією” не зовсім справедливо закінчилась розгромом. Що ж буде коли “жовто-чорні” реалізовуватимуть свої нагоди в кожному матчі?

Фенікс із Аугсбурга. За що ми і любимо футбол, так це за красиві і сповнені драми історії. Всього місяць тому “Аугсбург” замикав таблицю чемпіонату і виглядало все для баварців ну дуже сумно. Сьогодні ж ми маємо вже не закінченого бійця за виживання, а команду, що рухається в сторону середини турнірки, і учасника плей-офф Ліги Європи. У звітному турі команда Вайнцирля здобула вольову перемогу над гельзенкірхенським “Шальке”. Переможний гол аугсбурці забили на 90-й хвилині. Ще одна маленька драма в цілій історії. Такий результат одним махом підняв команду на три позиції в гору. “Аугсбург” покинув зону вильоту.

Шуберт врешті програє. У футболі як і в житті – бувають білі смуги, але бувають і чорні. Кому ж як не “чорно-білій” команді з Менхенґладбаха це знати. Ще тиждень тому “скакуни” завдали першої поразки “Баварії” в чемпіонаті, а цього туру розгромно програли “Байєру”. Такий результат виглядає ще більш несподівано на фоні безпрограшної серіїі “Борусії”, яка почалась разом з приходом на тренерський місток Андре Шуберта. Все має початок і кінець. От і леверкузенці перервали свою череду ігор без перемог. Найбільше над цим постаралась пара форвардів Чічаріто-Кісслінґ, які забили усі п’ять голів у матчі. Мексиканець відзначається вже у шостому з останніх семи ігор леверкузенців у чемпіонаті. Важливість цього гравці для “фармацевтів” важко переоцінити.

Столична стабільність. “Герта” все робить для того, аби стати головною несподіванкою сезону. Команда Дардаі вже третя і має всі шанси піти в цьому статусі на зимову перерву! Берлінці вдало скористались осічками “Вольфсбурга” та менхенгладбахської “Борусії” і тепер випереджають їх на три очки. Столичні провели просто фантастичну гру, вели в рахунку в два м’ячі вже на 26-й хвилині, не дали супернику місця навіть розвернутись і запропонувати щось у відповідь. Ще раз подвоїли перевагу і з показником володіння м’ячем 70 на 30 закінчили матч. Фантастично! Бундесліга в цьому сезоні просто закохує в себе.

Новий аутсайдер. Перед останнім туром в цьому році Бундесліга отримала нового аутсайдера. Замість “Хоффенхайма” ним став “Штутгарт”. Чесно кажучи, доволі несподівано. Тобто, це логічно було передбачати, зважаючи на постійне перебування “швабів” у зоні ризику. Проте, гра штутгартців не видавалась настільки поганою, щоб через неї одного дня опинитись на останній сходинці турнірної таблиці. До того ж, свій матч команда тимчасового очільника Юрґена Крамни не програла, а звела до нічиєї. Що ж, положення команд в зоні вильоту настільки щільне, що “Штутгарт” ще до перерви може не тільки позбутися статусу найгіршої команди чемпіонату, але й покинути небезпечну частину таблиці.

Вовча втома. “Вольфсбург” на минулому тижні провів виснажливий, але переможний, матч проти “МЮ”. Команда Хекінга таки виборола путівку в наступний раунд Ліги Чемпіонів, але, очевидно, витратила на це чимало сил. Це і вилилось у нічию із “Гамбургом”. Наче і все складалось у суботньому матчі на “Фольксваґен Арені” на користь господарів – команда володіла ігровою ініціативою, створювала хороші нагоди для взяття воріт - , але більшість матчу програвала і зуміла відігратись всього за 12 хвилин до закінчення гри. “Вовки” вже не виграють у чемпіонаті три матчі підряд, тому перед завершенням першого кола Бундесліги важливо сконцентруватись і не дозволити собі залишити зону Ліги чемпіонів перед зимовими канікулами.

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”