УКР РУС

Сенсаційна Буркіна - Фасо в меншості зупиняє Гану у півфіналі КАНу. ВІДЕО

6 лютого 2013 Читать на русском

Доля другого півфінального поєдинку на цьогорічному Кубку Африки вирішилась в серії післяматчевих пенальті.

В першому матчі плей-оф турніру збірна Буркіна-Фасо, яка дещо несподівано зайняла перше місце в групі С, святкувала мінімальний успіх над тоголезцями, тепер же підопічні Пауля Пута залишили за бортом змагань претендента на титул Гану.

"Жеребці" зуміли втримувати нічийний рахунок впродовж 120-ти хвилин поєдинку: на влучний удар з 11-метрової позначки від Вакасо "зелені" у другій половині врятувалися голом у виконанні екс-нападника донецького "Металурга" Арістіда Бансе. Ну а в серії післяматчевої лотареї більше пощастило номінальним господарям

3:2 - буркінці творять історію, національна збірна цієї країни вперше візьме участь у фінальному поєдинку на Кубку Африки. Останнім суперником "жеребців" на КАН-2013 стане національна команда Нігерії, яка напередодні декласувала малійців. Фінальний матч турніру, нагадаємо, відбудеться 10-го лютого на стадіоні "Соккер Сіті" в Йоханнесбурзі.

Натомість знову за крок від фіналу зупинилась збірна Гани, "чорні зірки", як і в минулому році, в матчі за третє місце зустрінуться із командою Малі.

Буркіна-Фасо - Гана - 3:2

Голи: Бансе (60) - Вакасо (13, пен.)

Серія післяматчевих пенальті: Ворса - 0:0 (мимо); Коне - 0:1; Атсу - 1:1; Траоре - 1:2; Аффул - 2:2; Кулібалі - 2:2 (воротар); Клотті - 2:2 (мимо); Бансе - 2:3; Агеманг-Баду – 2:3 (воротар)

Вилучення: Пітройпа (117)