УКР РУС

Семененко: Одного разу я захистив Блохіна від майданівців

17 січня 2018 Читать на русском

Віце-президент і прес-аташе Динамо Олексій Семененко розповів про стосунки з екс-головним тренером київського клубу Олегом Блохіним.

"Приїжджаю на базу і кажу Блохіну: "Олеже Володимировичу, потрібно провести відкрите тренування". Він відразу все відкидає: "Навіщо воно мені потрібне?" – "Не вам, – не вгамовувався, – уболівальникам! Це імідж клубу". Пам'ятаю, як перед першим його матчем в якості головного тренера Динамо на Олімпійському я розпорядився поставити пісню у виконанні Дмитра Гордона "За Блохіна!" Це так зарядило трибуни! Але потрібно ж знати Олега Володимировича. Він навіть в знак подяки не помахав рукою уболівальникам, що підхопили цю пісню, а сприйняв це як належне.

Лобановський і Блохін стануть героями нового українського фільму

Але при всьому при цьому запевняю: протистояння у нас не було. Більш того, одного разу я Блохіна навіть від майданівців захистив. Бачиш, он у мене на шафі штучна ялинка коштує? Тепер це реліквія. Коли Олег Володимирович мав необережність (сподіваюся, все ж таки – не переконаність) сказати, що треба розігнати Майдан, тому що він не може привести своїх дочок на ялинку, це, звичайно, обурило нормальних людей у всій Україні.

Хлопці-ультрас, з якими у мене вже багато років хороші відносини, купили ялинку і прийшли з відеокамерою в клуб. Постукали до мене, відкриваю двері – бачу камеру. Але я ж досвідчений журналіст і на камеру реагую. Вони кажуть: "Ми принесли ялинку, щоб Олег Володимирович зміг зі своїми дітьми хоровод організувати. Хочемо вас повідомити, що зараз ми зберемо людей триста, а то і всі три тисячі, поїдемо до нього додому на Осокорки". Сказано це було на повному серйозі, адже всі ми тоді були, немов оголений нерв.

Мені вдалося якось з хлопцями поговорити, звести все до жарту. "Давайте, – кажу, – ялинку тут поставимо, я її Олегу Володимировичу передам. Ну, сказав чоловік зайве. Він нормальний, патріот України". Так що, бачиш, я до Олега Блохіна дуже добре ставлюся", – сказав Семененко в інтерв'ю Фактам.