УКР РУС

Селюк: Туре сказав мені: "Папушка, велике тобі спасибі за мою прекрасну кар'єру"

29 грудня 2011
Автор: Манук Галоян

Як відомо, днями півзахисник збірної Кот-д'Івуара і Манчестер Сіті Яя Туре був визнаний кращим футболістом Африки в нинішньому році. Ця подія прокоментував менеджер футболіста Дмитро Селюк.

- Яя Туре з дружиною вилетіли до Гани, де проходила урочиста церемонія, відразу ж після чергового переможного матчу "Манчестер Сіті", - розповів Селюк. - Прямо з аеропорту гравець вирушив на нагородження. Як тільки оголосили результати, він зателефонував мені і сказав: "Папушка, велике тобі спасибі за мою прекрасну кар'єру. Я виграв майже все, що можливо". Було дуже приємно.

- Папушкой він називає вас ще з тих часів, коли виступав у донецькому "Металурзі". Тоді ж Яя Туре вивчив російську мову.


- І тепер став першим в історії кращим футболістом Африки, говорить по-російськи. До речі, ще тоді, в Донецьку, я сказав йому: "Яя, ти зможеш виграти все. У тебе є для цього всі дані". Дуже часто, коли привозиш футболіста до Росії або Україна, доводиться чути від так званих фахівців: "Що за сміття?". За півтора року, що Яя Туре виступав в "Металурзі", жоден російський чи український клуб їм не зацікавився. А потенціал гравця було видно вже тоді. У результаті він опинився в "Барселоні", де виграв все, що можливо, на клубному рівні. Зараз Яя виступає за "Манчестер Сіті", який лідирує в англійській прем'єр-лізі. Хочу сказати ще ось про що. Значимість центрального півзахисника для командної гри часто недооцінюють. Між тим, це чи не найважливіша позиція, від якої багато що залежить. У тому ж "Манчестер Сіті" Яя Туре - системоутворюючий гравець. Читав інтерв'ю колишнього футболіста "Сіті" Адебайора, в якому він сказав, мовляв, команді доведеться дуже нелегко, коли Яя поїде на Кубок Африки. Наведу такий приклад: коли Хабі Алонсо пішов у "Реал", командна гра "Ліверпуля" звалилася. Бо саме на ньому вона трималася у першу чергу.

- Хто-небудь з ваших підопічних може повторити нинішній успіх Яя Туре в осяжному майбутньому?


- Назву нападаючого "Кубані" Ласін Траоре. Мені здається, у нього для цього є всі можливості. Так чому б форварду в майбутньому не стати володарем почесного титулу? Траоре, до речі, вже викликали до збірної Кот-д'Івуару для участі в Кубку Африки. Як і його партнера по команді Лоло, а також керування, який нещодавно перейшов з "Кубані" в "Таврію".