УКР РУС

Селюк: Трансфер Коноплянки може зірватись через його батька

20 травня 2015 Читать на русском

Відомий футбольний агент Дмитро Селюк поділився думкою про перспективи вінгера "Дніпра" Євгена Коноплянки в Англії, куди він прагне перебратись влітку як вільний агент.

"Не впевнений, що він там заграє. Щоб витримати напружений ігровий ритм у Прем'єр-лізі, футболіст повинен бути дуже витривалим і міцним фізично. А Коноплянка нерідко травмується, та й у багатьох матчах виглядає втомленим. Потенційні покупці напевно теж тримають це в умі.

Замість того, щоб довірити справи Євгена якомусь одному агенту з хорошою репутацією, його батько контактує, напевно, з двома десятками ділків від футболу. І не всі з них чисті на руку. Це теж негативно може позначитися на можливий трансфер Коноплянки.

Потрібно ще розуміти ситуацію на ринку. Вона характерна для східноєвропейських топ-клубів, зокрема українських. Мова йде про високу зарплату футболістів і такий момент, як оподаткування. В українських клубах зазвичай податки з зарплат платить клуб (якщо взагалі платить). У Європі ж ці номери не проходять.

Припустимо, Коноплянка отримує в "Дніпрі" два мільйони на рік. Щоб зберегти йому цей дохід, європейський клуб повинен платити Євгену "брудними" чотири мільйони, а податки з зарплати (де 40%, а де і 50%) доведеться "відстібати" справно. Лише одиниці в Європі підуть на це, мова про великі гроші. У схожій ситуації та інші лідери "Дніпра", - розповів Селюк.