УКР РУС

Селюк: Російські клуби ведуть ідіотську трансферну політику

23 липня 2014 Читать на русском

Футбольний агент Дмитро Селюк розкритикував трансферну політику російських клубів, відзначивши, що їх трансфери виглядають серйозно лише на папері.

- Мене весь час дивує трансферна політика російських клубів. Наприклад, візьмемо "Динамо". Голландця Олександра Бюттнера "Манчестер Юнайтед" купив у "Вітесса" за три млн євро, а біло-блакитні взяли його за шість!

Свого часу, ще до "МЮ", я пропонував Бюттнера "Шахтарю" за ті ж три млн євро, але там порахували, що він недостатньо хороший. В "Манчестері" Бюттнер грав досить мало, в основному, виходив на заміну. Коли в "МЮ" прийшов Луї ван Гал, який, в принципі, непогано знає голландських гравців, він відразу сказав, щоб перед його приходом в клубі не було Бюттнера.

- І тому він переїжджає в "Динамо"?
- У цьому-то і саме дивне. В "Манчестері" Бюттнер практично не грав, але "Динамо" купує його за шість мільйонів або навіть більше. Питання - що за ідіотська трансферна політика клубу? Вважаю, що купити його можна було максимум мільйони за два або взяти в безкоштовну оренду з правом викупу за ту ж таки троячку!

- Чому ж керівництво "Динамо" пішло на такі переплати?
- Сам задаюся таким питанням - навіщо все це робиться? Щоб всі думали, що росіяни - ідіоти!? Потім хто-небудь з російських клубів звертатиметься за яким-небудь легіонерам, до них вже буде таке ставлення - раз Бюттнера за шість продали, то нашого можна й дорожче запропонувати.

- Вважаєте, що Бюттнер не варто своїх грошей?
- Не хочу нічого поганого про Олександра говорити, він хороший футболіст. Можливо, буде навіть трохи краще того ж Ломіча. Просто цього гравця можна було купити в два рази дешевше, враховуючи, що два роки він просидів на лавці в "МЮ" і англійці дуже хотіли його куди-небудь віддати. А його купують в два рази дорожче! В "Динамо" хотіли посилити позицію лівого захисника, вони це зробили. Просто переплатили в два рази, але із завданням впоралися. Якщо ось так покопатися в трансферній політиці російських клубів, можна з глузду з'їхати.