УКР РУС

Селюк: Ідея побудувати "Динамо" з українців − це популізм, необхідно відмінити ліміт на легіонерів

16 грудня 2016 Читать на русском

Агент Дмитро Селюк поділився думкою про стан українського футболу.

"Трансферна пора цієї зими в Україні? Нічого цікавого не відбуватиметься. Український футбол в глибокій задниці. І буде тільки гірше. Якби не "Шахтар" та "Динамо", які наповнили фактично увесь чемпіонат своїми молодими футболістами, було б ще сумніше. Виходить, що в чемпіонаті змагаються "Динамо" й "Шахтар", а в інших командах в оренді їхні гравці. Винятки лише в деяких командах.

Лише "Шахтар" приносить очки Україні в рейтингу УЄФА. Ці очки необхідні для того, щоб мати більше клубів у єврокубках. Судячи із тенденції, Україна невдовзі матиме менше представництво. Наразі я бачу сербський варіант розвитку футболу. Бельгійський? – це суперваріант. Дай Боже, щоби хтось на пострадянському просторі зміг піти цим шляхом.

У Бельгії немає ліміту на легіонерів. Мені дивно, що за умови браку щедрого фінансування у клубів, можливості платити великі гроші, існує ліміт на іноземців. Це закриває розвиток українського футболу. Добре, гратимуть доморощені таланти.

Ось Ігор Суркіс каже, що створюватимуть команду з українців. Ну здорово, тепер відставання від "Шахтаря" 13 очок, в груповому етапі Ліги чемпіонів тільки одна перемога. Задум шикарний, реальність гірша. У складі в іспанської "Барселони" тільки три вихованці їхньої академії. А в них, вочевидь, академія серйозніша, ніж у Києві. Розумієте, що для результату треба якісних іноземців. Інша річ, що молоді хлопці гратимуть у "Динамо", з часом їх хтось може купити. Але вони усюди будуть іноземцями, що ускладнює трансфер. Хоча, якщо добре себе проявлятимуть, то будуть пропозиції, будуть переходи.

Будувати команду за принципом національної приналежності є утопією. Це − популізм, красиві лозунги про команду з українців. Усе добре, але лише результат буде поганий.

Від "Динамо" щось буде, побачимо. Хотів би також підкреслити, що українські уболівальники повинні подякувати Суркісу та Ахметову. Багато хто критикує їх. Але вони вкладають гроші у клуб, тримають його на хорошому рівні.

Федерація ж нічого не робить для розвитку. Навпаки, заважає. Встановлює незрозумілі внески за легіонерів… Та ви покажіть, де в Україні взагалі іноземці залишилися. Скасуйте ці внески, нехай їдуть сюди легіонери. Хоча вони не всім вигідні, оскільки не всі іноземці готові грати під егідою Парі-матч. В Україні частина дивних ігор. Декому простіше зі своїми футболістами, їм простіше пояснити якусь темну ситуацію.

Якби не було ліміту на легіонерів та внесків за іноземців, я би привів в український чемпіонат молодих та талановитих іноземців. І, повірте, матчі були би цікавішими. Якби не було ліміту, гранди би побоювалися інших команд. А так, маємо суперечку лише "Динамо" із "Шахтарем". Так, є "Зоря". Але так, як раніше було із "Металургом" Д, потім із "Дніпром", так зараз із "Зорею" – команда має третє місце і не більше", – зазначив Селюк.

Селюк розповів, скільки заробляв Яя Туре в "Металурзі" Д

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу