УКР РУС

"Сельта" в прекрасному стилі переграла "Барселону"

2 жовтня 2016 Читать на русском

У 7 турі Прімери "блау-гранас" провели жахливий перший тайм, наслідки якого не зуміли виправити до фінального свистка (4:3).

У звітному турі "Реал" знову втратив очки, тому перемога у сьогоднішньому матчі гарантувала "Барселоні" перше місце в турнірній таблиці. "Сельта" в останніх іграх чемпіонату нарешті перервала невдалу серію, тому прагнула продовжити позитивні результати у цьому поєдинку.

Каталонці впевнено розпочали матч, але довести справу до взяття воріт не зуміли. "Сельта" організовано захищалася і поступово відводила гру від своїх воріт. На 22 хвилині господарі отримали подарунок від тер Штегена, яким сповна скористалися. Аспас чудово відпасував на Сісто, а данець вміло переграв німецького голкіпера і відкрив рахунок у матчі.

"Барселона" побігла відігруватися, натомість знову пропустила. Швидка контратака у виконанні "Сельти" вдруге шокувала "блау-гранас". Все той же Аспас підхопив м'яч в центрі поля, протягнув його до лінії штрафного майданчика і спокійно пробив повз тер Штегена. Поки гості відходили від такого удару, галісійці забили ще раз. Васс вирізав шикарний пас у вільну зону, куди вбігав Аспас. Матьє намагався завадити форварду пробити, але зрізав "круглого" у сітку власних воріт.

Дуже погана гра підопічних змусила Луїса Енріке з початком другого тайму випускати Іньєсту. З Андресом гра "Барселони" одразу змінилася і почала давати результат. Після розіграшу кутового Іньєста виконав чудовий навіс у карну зону на Піке, який зіграв головою на випередження і відквитав один гол. Незабаром гості звели перевагу "Сельти" до мінімуму – Неймар реалізував пенальті.

"Блау-гранас" продовжували атакувати і зі всіх сил намагалися зрівняти рахунок. Інші плани були в тер Штегена, який провів ледь не найгірний матч за каталонців. Німець знову "привіз" собі гол, влучивши у Ернандеса, який пресингував сонного голкіпера. До кінця матчу Піке ще раз вдало зіграв головою і знову скоротив відставання, але на більше "Барселони" не вистачило.

Після цієї нічиєї в турнірній таблиці "Барселона" лише четверта з 13 очками, а "Сельта" продовжує переможний шлях (10 місце, 10 пунктів).

Іспанія. Прімера, 7 тур

"Сельта" – "Барселона" – 4:3

Голи: Сісто, 22, Аспас, 31, Матьє, 33 (аг), Ернандес, 77 – Піке, 58, 87, Неймар, 63 (пен)