УКР РУС

"Сельта" перемогла "Леганес" та піднялася на сьоме місце у Прімері

28 січня 2017 Читать на русском

В 20 турі Ла Ліги "Сельта", яка нещодавно в Кубку Іспанії пройшла мадридський "Реал", здолала "Леганес" – 2:0.

За "Сельту" забивали Лемос та Гвідетті.

На матч проти "Леганеса" клуб з Віго вийшов без свого бомбардира Яго Аспаса, тому на вістрі атаки галісійців бігав Джузеппе Россі. Нагадаємо, що нещодавно "Сельту" залишив чилієць Орельяна – в тезки конкістадора та першовідкривача ріки Амазонка через непростий характер трапився конфлікт з тренером Беріццо.

Перед стартовим свистком обидві команди хвилиною мовчання вшанували Хосе Фіргайру – одного з найстарших вболівальників "Леганесу", якого не стало днями. Дідусеві було 86 років (сам клуб з передмістя столиці засновано 1928 року).

Окрім голу, гострих моментів практично в обох суперників не спостерігалося. Забив гравець, від якого, певно, господарі чекали чи найменшої загрози. 23-річний правий вінгер Лемос ще не так давно бігав у скромному "Луго", а матч проти "Леганеса" став для Альваро дебютним у Ла Лізі. "15" номер галісійців спиною до чужої "рамки" прийняв м’яча, після чого розвернувся та точно пробив у ближній кут. Також наприкінці першого тайму травму отримав Россі. Заміть італійця вийшов швед Гвідетті.

На 65 хвилині Сісто завдяки дриблінгу та швидкості заробив пенальті, з якого Гвідетті подвоїв перевагу "Сельти". Наставник "Леганеса" Гарітано зняв з гри не вельми помітних Шимановські та Унаї Лопеса, кинувши в бій нещодавнього виконавця казанського "Рубіна" Самуеля на пару з венесуельцем Мачісом. На 85 хвилині Мігель Герреро зобов’язаний був повернути інтригу, але, замикаючи фланговий простріл, з кількох метрів не влучив у ворота!

Отож, "Сельта" набирає 30 очок та виходить на сьоме місце, потиснувши звідти "Атлетік". В майже мадридців залишається 18 очок.

2 лютого суперник "Шахтаря" в Кубку країни зіграє проти "Алавеса", а 5 лютого в рамках Прімери протистоятиме мадридському "Реалу"! Команда Гарітано гратиме проти "Атлетіко", який розлючений невдачею з "Алавесом".

Чемпіонат Іспанії, 20 тур

"Леганес" – "Сельта" – 0:2

Голи: Лемос, 32, Гвідетті, 66, пен.