УКР РУС

"Сельта" – "Манчестер Юнайтед". Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс

4 травня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого півфінального матчу Ліги Європи, у якому "Манчестер Юнайтед" на виїзді перевірить міць "Сельти".

"Сельта" – "Манчестер Юнайтед"

4 травня, 22:05. Віго, "Балаїдос"

Головний арбітр: Сергій Карасьов (Росія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Жозе Моурінью після нічиєї з "Суонсі" нарешті визнав очевидне – пріоритетом його команди на кінець сезону буде Ліга Європи. Попри вражаючу 25-матчеву безпрограшну серію в АПЛ, чільна четвірка "дияволам", на правду, не світить. "Ман Сіті" та "Ліверпуль" мають більше очок і казковий календар. Інша справа – другий за престижністю континентальний турнір, крізь який путівка в Лігу чемпіонів вимальовується чіткіше. Потрібно лише виграти двоматчеву дуель проти "Сельти" і перемогти в фіналі, а в таких короткострокових тактичних війнах португальському генію рівних немає.

Відмовитися від амбіцій на всіх фронтах і зробити таку невластиву йому заяву коуча спонукала епідемія травм, яка полонила МЮ протягом останнього місяця. Захисна лінія майже в повному складі відправилася в лазарет, де також чахнули зіркові лідери Ібрагімовіч і Погба. Златан вилетів до кінця сезону, а от Поль вже готовий повернутися на поле. Напередодні єврокубкової гри з Каррінгтона сорока на хвості принесла й інші позитивні новини: Байлі, Джонс і Смоллінг повноцінно тренувалися з командою, тому втрати Рохо, Шоу та Фосу-Менса перейшли в ранг некритичних.

Таким чином, Дарміана не потрібно буде смикати з лівого флангу в центр, також Моур зможе обійтися без центрбека Блінда, який не надто переконливо закривав цю зону. У виїзному матчі сеу Жозе природньо наситить середину поля. Одне з трьох місць отримає Погба, друге дістанеться Еррері, а за третє посперечаються Феллаїні та Каррік. Англійський ветеран надійніший, однак бельгієць очікує на ігрову практику в ЛЄ через тривалу дискваліфікацію в чемпіонаті. Попереду діятимуть Решфорд, Мхітарян і Мартіаль. Ну і час вмикати в боротьбу за трофей найкращого гравця – ДДХ.

Едуардо Беріссо уникнув серйозних проблем з вибором складу на звітну зустріч. Травмований Россі й при здоров’ї не часто був найкращим наконечником атак, Планас теж і без пошкодження програвав конкуренцію Хонні. Склад "Сельти" найкращий з можливого: повністю готова захисна ланка, добре зіграний трикутник Радоя-Ернандес-Васс, єдиному форварду Гвідетті з флангів допомагатимуть креативні футболісти "селестес" Аспас і Сісто.

Майже всі основні виконавці цього вікенду отримали відпочинок в Прімері для посиленої підготовки на Лігу Європи. Це призвело до домашнього розгрому від "Атлетіка". Загалом на "Балаїдосі" давно засунули внутрішній чемпіонат далеко на задній план і не приховували ставку на євроарену. Наслідок – п’ять поразок у шести останніх матчах. Тому оцінити стан галісійців за матчами Ла Ліги проблематично.

Натомість у Лізі Європи бачимо яскравий колектив, який цілком може претендувати на вихід у фінал. "Сельті" не звикати розпочинати дуель вдома – три попередні раунди плей-офф також стартували у Віго. "Шахтар" і "Краснодар" летіли з Іспанії, забивши гостьовий гол, "Генк" відзначився двома такими, однак у матчах-відповіддях "небесні" все одно витискали необхідний результат. МЮ, у свою чергу, звик розпочинати на виїзді, щоправда, повернення в Манчестер ще не було безтурботним – і "Ростов", і "Андерлехт" відправлялися на "Олд Траффорд" з шансами.

"Сельта" – "Манчестер Юнайтед": прогноз і де дивитись онлайн матчу 1/2 Ліги Європи