УКР РУС

Селфі з Роналду, потужний Погба, сильна Швеція після Ібрагімовіча. Експрес-огляд п'ятого ігрового дня кваліфікації на ЧС-2018

11 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" відзначив важливі та цікаві моменти європейського відбору на світову першість.

Рекорд дня – Крістіан Бентеке

Щодо підсумкової перемоги Бельгії на полі Гібралтару не виникало жодних сумнівів. Питання було тільки в тому, коли гості відкриють рахунок і скільки разів до фінального свистка м'яч побуває у воротах господарів. За оперативністю "червоні дияволи" неабияк відзначилися. Крістіан Бентеке вперше у цьому відбірному циклі вийшов на поле зі стартових хвилин, а вже через 7 секунд забив найшвидший гол в історії відборів та фінальних частин світових першостей. Гібралтарці розіграли м'яч з центра поля і люб'язно залишили його для форварда. Загалом "Тім54" пропустила шість разів, а Бентеке записав на свій рахунок 3 голи, останній з яких провів п'ятою.

Покаране марнотратство дня – Білорусь

Після нічиєї з Францією у першому турі від білорусів очікували подальших позитивних результатів, але сьогодні команда впала дуже низько, не зумівши переграти Люксембург. Наші північні сусіди більше тайму провели в більшості, організували багато небезпечних атак, завдали 20 ударів по воротах суперника, половина з яких летіла у площину, однак забили лише раз. Білорусь поплатилася за таке марнотратство, пропустивши на 85 хвилині гол у відповідь зі штрафного. Непоступливі "червоні леви" вдесятьох вирвали нічию та заслужили на респект, а над Олександром Хацкевичем нависає серйозна загроза.

Селфі дня – Кріштіану Роналду з фанатом

У Торсхавні не передбачалося жодної інтриги. Чемпіони Європи відвантажили нещасним фарерцям 6 голів, а КріРо встиг ощасливити персонального фаната. Вболівальник вискочив на поле і побіг до 3-разового володаря Золотого м'яча, щоб зробити селфі. Зірковий португалець не відмовив у фото і порадував чоловіка своєю компанією, поки стюарди готувалися затримати правопорушника.

Траекторія дня – Александре Мартінес

Андорра на домашньому штучному газоні попсувала нерви технічним швейцарям. Гості обмежилися двома голами, а пропущений м'яч у додатковий час встановив мінімальну перемогу фаворитів. Своє взяття воріт "карлики" організували дуже красиво. Александре Мартінес прийняв пас від голкіпера поблизу центрального кола, пробіг декілька метрів і ідеальним ударом "поклав" сферу в дальню "дев'ятку". М'яч летів за такою траекторією, що голкіпер Буркі лише рефлекторно підняв руку.

Потужність дня – Поль Погба

Останнім часом найдорожчий футболіст світу часто критикувався, мовляв, не демонструє гру на 100 мільйонів. Сьогодні Погба показав, чому за нього заплатили такі гроші. Поль на пару з Матюйді були справжньою опорою "Ле Бльо", а вирішальний гол у його виконанні доповнив загальне позитивне враження.

Впевненість дня – Швеція

Ібрагімовіч пішов, а Швеція все одно забиває. Прихильників "синьо-жовтих" могла занепокоїти низька реалізація у матчі з Люксембургом, але поєдинок проти болгарів показав, що скандинави з прощанням багаторічного лідера не втратили свій гольовий потенціал. Зараз команда відходить від гри навколо однієї персони, будуючи модель через нових дійових осіб. А що найголовніше – це вдається робити без зайвих очкових втрат.

Тричі по 2:0

Кіпр знову сам для себе програв матч, грубими помилками острів'ян скористалися досвідчені боснійці П'яніч та Джеко. Також поступилися суперникам прибалтіські сусіди Естонія та Латвія. Перші в рівному матчі склали зброю перед греками, а другим не вистачило класу для боротьби з Угорщиною.

Вдалі корективи Шевченка та резонансні розмови навколо Піке. Експрес-огляд четвертого ігрового дня кваліфікації на ЧС-2018