УКР РУС

Секу Олісе: В Росії всюди кричать "негр", "мавпа"

9 лютого 2012 Читать на русском

Півзахисник московського ЦСКА розповів, як готує новачка "червоно-синіх", нападника Ахмеда Мусу, до можливих проявів расизму на російських стадіонах.

"До таких речей уже звик. Кожен раз, коли граємо проти "Зеніта" і "Спартака", завжди одне і те ж. Кричать, як божевільні: "чорний", "monkey", виють: "У-у-у!" Коли даю пас Думбія, коли він з м'ячем. Завжди, загалом. Так, я чорний хлопець з африканського континенту і ніколи не стану білим. Я чорний, і цим пишаюся. І не мої проблеми, що комусь це не подобається.

Чи впорається Муса? Найголовніше, щоб він був морально готовий. Уявляєте, молода людина нічого не знає, виходить на поле проти "Зеніта" і чує, що він мавпа. Розведе руками: "Що відбувається взагалі?". Тому пояснив все Мусі заздалегідь: у тебе можуть полетіти банани і апельсини. Тобі будуть кричати, що ти "чорний негр" і улюлюкати. Вони божевільні, не звертай на них уваги. Виходь і грай у футбол їм на зло! Я так роблю - і все гаразд. Якщо Муса все дізнається заздалегідь, то ніяке цькування буде йому не страшне. Хоча, зрозуміло, у всіх іноді не витримують нерви", - цитує Олісе "Спорт-Експрес".